Retko sam kuci ,tako da tek sada citam odgovor.Inace,kod koza je sve bilo u najboljem redu i u toku nosenja ,i nakon jarenja.Imali su dosta mleka onako gledajuci ih po vimenu.Ponekad bi i ja pomuzeo jer jarici nisu mogli sve da posisaju.Sada neki dan, jedna od koza koja se ove godine jarila po drugi put,a koja je je pocela naglo smanjivati mleko,pocela da povecava mlecnost.Dve starije koze,imaju dosta mleka.one su konstantno mlecne.E sad ova mlada prvojarka za koju sam pitao prvo,koja je skoro presusila,pocinje da daje znakove da se mleko polako vraca...jer od svega nekoliko kapi,sada ima nekoliko mlazeva mleka. Dali je mozda razlog to sto sam odvojio sasvim jarice od koza....cuvam ih u drugu staju i one se nevidjaju uopste.odvojio sam ih kako bi se odbile od sisu...evo vec tri nedelje kako su u "izolaciji". hranim ih senom i mlevenim jecmom kog obozavaju.
A sdruge strane kod nas zahvatile previsoke temperature i jaka susha....tako da trave jako malo......Ili je to sve skup okolnosti....sto je verojatno jer i covek koji ima ovce i skojima idu moje koze na ispasu,isto kaze da su i ovce drasticno smanjile mleko.