Re: BRESKVE
...osnovna je razlika je to što je to što ti imaš prskalica (ili šprica kako ti kažeš), a atomizer je nešto sasvim drugo. Radni tlak jednog i drugog s time nema veze. Bit je u načinu aplikacije sredstva na biljku i finoći čestica. Prskalice su odlične za zimska prskanja kada treba dobro okupati stablo. U vegetaciji s njima je problem što s njima uvijek moraš raditi s propisanom koncentracijom koju ne smiješ povećavati niti smanjivati. Ti, dakle, ne možeš i NE SMIJEŠ koristiti tablice prskanja za atomizere... :idea:dane001 kaže:Da ali nije jednaka jakost tog sredstva ako ja te dvije kg antracola razrijedim na 1000L ili na 500L? Zar nije logički da sredstvo razrijedimo onako kako piše i da voćka dobije svoje,a ne da sa 500 L poškropim cijeli hektar nap. Ja recimo imam motornu špricu na kotačima s rezervarom 80L i ja potrošim na svojih 200 bresaka sada u trećoj ngodini,oblik vaze,oko 400L sredstva a tako sam mislim negdje i čitao da treba,oko 2L po stablu. E sad,kad kupim atomizer ja ću sa 400L pošpricati cijeli hektar,otprilike 1000 komada i više što ovisi od oblika sadnje,a to mi onda zvuči bezveze ili???? Ukratko atomizerom trošiš manje vode ali više sredstva,ali i ta moja špica je kao atomizer,ima 30 bara pritisak pa bi i ja onda mogao koristiti tu formulu ili to ovisi o nečem drugom???atomizer kaže:kod aplikacije pesticida bukvalnim jezikom kažemo ovako:ako na omotu pesticida piše da npr antracola ide 2kg po Ha tada je bitno dozirat tj potrošiti tih 2kg po Ha.dal češ ti izabrati 500l škropiva ili 1000l s kojima češ poprskat taj antracol je tvoja stvar ili preporuke proizvođaća ali bit je da potrošiš tih 2kg antracola na Ha.to se zove doziranje!znači određenu količinu pesticida potrošiti po jedinici površine.