• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Breskva

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Samo da napomenem trošite dosta tečnosti kod prvog prskanja bakrom, bukvalno da se slijava niz grane. Na traktoru crvena dizna i brzina manja od standardne (na imt 533 obično ide 3 pomoćna, ali kad je ovo onda 2 pomoćna). Govorim ovo jer sam prošle godine jedva nagovoro poznanika da to uradi i prvi put nije imao tafrine i nije vjerovao da je moguće zaštiti da nema trunke tafrine. Naravno i pravi momenat je bitan bez jakog vjetra.

Dubravac

Član
Tu od
31 Ožu 2015
Poruka
200
Pozz

Kolega Tatko izgleda da ćemo ove godine brati u isto vrijeme, ako ne oberemo ranije za petnetak dana.

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Daj Bože da išta uberemo. Po mojoj evidenciji ovo godina je ranija od neke ajde da kažem standardne za 25 dana, bar po kretanju vegetacije.

hrastovac

Član
Tu od
13 Ožu 2015
Poruka
76
Ljudi imam nekoliko bresaka i nisam do sada stigao prskati sa nikakvim bakrom. jel šteti ako sada idem nordoksom ali manjom dozom kad su u fazi pred otvaranje?? i ako šteti zanima me šta se može desiti? jer mi je jedan susjed rekao da nema brige ako i idem punom dozom,bitno da ne cvjetaju

hrastovac

Član
Tu od
13 Ožu 2015
Poruka
76
Jučer sam poprskao sa Nordoksom,bilo je mjesta gdje su se već pojavili listići i pokoji cvjet, nadam se da neće smetati, išao sam punom dozom od 80g na 40 litara vode. jel bi moglo biti štetno za list zbog fitotoksičnosti ili na cvijet? inače se u toj fazi koristi chromodin ali pošto nisam išao sa bakrom kaže susjed da može prvo nordoks pa idući tjedan poslije ovih kiša sa chromodinom.

vizy

Aktivni član
Tu od
1 Lip 2014
Poruka
309
Iako sam hobi voćar, zanima me koliko je bolje za proljetnu gnojidbu voćnjaka koristiti umjesto KAN-a, novo gnojivo Petrokemije ASN EZ 26N + 15S? Imam neutralno tlo, te mislim da bi trebalo biti bolje od KAN-a... Komentari dobrodošli!

vizy

Aktivni član
Tu od
1 Lip 2014
Poruka
309
ASN je dušično gnojivo za proljetnu prihranu sa sumporom. Slične namjene dakle kao i KAN, samo sa dodatkom sumpora. No s obzirom na pH tla, mislim da je primjerenije za neutralna i lagano bazična tla. Za jače vapnena/bazična tla, Petrokemija ima gnojivo PetrokemijAS. Koje od ova 3 uzeti, po meni treba pitati savjetodavnu prema analizi i uzgajanoj kulturi. Ja sam tako napravio...
Vjerujem da će se javiti neki stručnjak da kvalitetnije opravda primjenu ASN-a...

brle7

Član
Tu od
22 Tra 2011
Poruka
92
Hvala Bogu izdržale su hladnoću,,,a da li će bit kakvih posljedica na plodovima u obliku bilo kakvih deformiranosti vidjet će se...prorjeđivanje plodova je u tijeku..LP:Kiss:

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
kod mene nema štete,zaobišlo nas za sada sve. ali imam dosta kovrčavosti na ranim sortama,ove godine me uhvatila opasno. na kasnim sortama nema nikakvih problema.

viper50

Član
Tu od
21 Tra 2013
Poruka
186
kod mene nema štete,zaobišlo nas za sada sve. ali imam dosta kovrčavosti na ranim sortama,ove godine me uhvatila opasno. na kasnim sortama nema nikakvih problema.

i kod mene na nektarinama tafrine maximalno.ne znam jel čemu sada gnojiti s ureom ili već ???

Na vrh