• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Breskva

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Re: BRESKVE

nikako da nam se vrijeme smiri malo,pojavile su se uši kod mene a već sam se ponadao da ih ove godine neće biti,nema ih puno ali mora se prskati a kiša i vjetar ne odustaju. šta mislite hće li nam cijena ove godine biti nešto bolja nego lani zbog loše godine,ili će biti više uvoza pa cijena još lošija?

N

neno

Guest

dobro pitanje dane, koja ti je cijena bila prošle godine? meni se kretala od 6 - 3,5 kune, sve u svemu, bio sam zadovoljan. a lisnih ušiju i ma, još nije kritično ali ima ih. a svaki dan kiša...pojavila mi se i šupljikavost na starijim listovima, trebalo bi pod HITNO prskati!

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

prošle godine nije bilo loše,dobru sam robu imao. 6,50 prve rane,pa 5,50 red haven pa 4,50 za sve ostale,cijena na veliko naravno,a na manje je bilo duplo. izgleda da neću u ZG tako da neću moći ni do tebe da vidim nasad,a zanima me baš jbg.

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

...ja ću prskati danas...na 1 ha 1kg bayletona + 3 kg chromosula + 200 ml calypsa...a sutra još 3kg mankozeba
...a prorjeđujem svaki dan od jutra do mraka...nektarine su baš prerodile...

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

breskvar kaže:
...ja ću prskati danas...na 1 ha 1kg bayletona + 3 kg chromosula + 200 ml calypsa...a sutra još 3kg mankozeba
...a prorjeđujem svaki dan od jutra do mraka...nektarine su baš prerodile...

šta ti je taj bayelton? ja samo nektarine protiv pepelnice,breskve neprskam. kod mene vjetar još zajebava,ako stane i ja ću danas. što se tiče prorjeđivanja,pola je gotovo,još dva dana i gotovo sve. sve su rodne kao čičak osim ove rane.

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

...Bayleton je sistemični fungicid za suzbijanje pepelnice, a uvijek ga koristim u kombinaciji sa kontaktnim - sumpor (ovaj puta chromosul)...

B

brle

Guest

Pozdrav ! Branko ,ako nisi prorijedio breskve onda ti je to i dobra vijest, a ako jesi onda baš i nije, jel ti svi sitniji plodovi će odpast. ova godina je pušing u svim segmentima što se tiče breskve. Zbog ovakve godine ja "pušem i na hladno" pa slabo koristim ove captane i dithane , bojim se da ne bi bilo krastavosti i ostalih sranja pa prskam sa Stroby, Score..... Jel nitko nema breskve Royal-time,glory,summer,jim,majestic,pride,lee? nije moguće, ako nema kod nas u Hr. trebalo bi bit barem u Srbiji. Ajd javite se ako imate !!!

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

...od svih sorti bresaka sa prefiksom Royal, imam samo sortu Royal gem i jako sam njome zadovoljan... :)

B

brle

Guest

Ma imam i ja ,nešto malo sam posadio ovog proljeća . Ima Royal-gem-a kod nas u VT već puno zasađenog i praktički kad je on za berbu onda se i zagužva situacija na tržištu . Jel ti je kad podbacio u oplodnji R-g? Hvala i pozdrav

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

brle kaže:
Ma imam i ja ,nešto malo sam posadio ovog proljeća . Ima Royal-gem-a kod nas u VT već puno zasađenog i praktički kad je on za berbu onda se i zagužva situacija na tržištu . Jel ti je kad podbacio u oplodnji R-g? Hvala i pozdrav
...nije, uvijek odlično rodi, moram ga čak dosta prorijediti...a krupnoća mu je cca 5 kom u kilogram

M

marijogrgic

Guest

Ja cu poluditi sa prorijeđivanjem breskve,pune su.Malo me muči par breskvi sa opadanjem lišća,ne znam dali je posljedica višak vlage.Ne znam dali ste probali kao zaštitu koristiti Quadris meni se pokazao jako dobar jer štiti i protiv pepelnice i plijesni a pokazao se dobar i protiv šupljikavosti lista.Za nametnike najbolji je pokazao Beta Baytroid jer ima najveći spektar protiv štetnika a odličan je za uši (jer ga koristim i u jagodama).Danas prskam sa Beta Baytroidom i Mankozebom.A sutra prihrana Megagreen+Fertina V.Pokazalo se da Megagreen odlično djeluje kao nosioc Fertine,ne morate čekati 3 dana da Fertina počne djelovati već ju Megagreen unese sa sobom u biljku.

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

marijogrgic kaže:
Ja cu poluditi sa prorijeđivanjem breskve,pune su.Malo me muči par breskvi sa opadanjem lišća,ne znam dali je posljedica višak vlage.Ne znam dali ste probali kao zaštitu koristiti Quadris meni se pokazao jako dobar jer štiti i protiv pepelnice i plijesni a pokazao se dobar i protiv šupljikavosti lista.Za nametnike najbolji je pokazao Beta Baytroid jer ima najveći spektar protiv štetnika a odličan je za uši (jer ga koristim i u jagodama).Danas prskam sa Beta Baytroidom i Mankozebom.A sutra prihrana Megagreen+Fertina V.Pokazalo se da Megagreen odlično djeluje kao nosioc Fertine,ne morate čekati 3 dana da Fertina počne djelovati već ju Megagreen unese sa sobom u biljku.
...mene već 3 tjedna zavlače u lokalnoj poljoprivrednoj apoteci, obećali su mi "Fertinu V" u kanisterima od 20 l po povoljnoj cijeni, naručio sam nekoliko komada i na kraju nikako da stigne...a ova skupa u pakovanjima od litre je, naravno, stigla... :twisted:

N

neno

Guest

za one koji koriste fertinu... u Kutini u petrokemijinoj trgovini INAKEM, imate sve vrste fertine u rinfuzi, uzmeš kanistere i to je to. cijena fertine V je 5,92 kn, pa vi vidite da li se isplati potegnuti do kutine zbog nje....

B

brle

Guest

ja sam koristio fertinu -V i Ca dvije godine za redom, al mi se bolje pokazao kristalon .Puštam ga kroz navodnjavanje i preko lista i meni je ok. skup je al" koliko novaca toliko i muzike". Ali bolje dat bilo kakvu prihranu nego nikakvu. Evo vam i broj od trgovine u kutini pa si provijerite cijene: Inakem-044647781 ( mislim da radi do 14h ,al nisam siguran) Pozdrav!

M

marijogrgic

Guest

I ja uzimam u INAKEM-u u Kutini u karnisterima,uvijek imaju i stvarno je najeftinije nego ona ušminkana u litrenim ambalažama.

branko64

Član
Tu od
2 Sij 2010
Poruka
209

Pozdrav svima
Bio sam zauzet ovih dana pa nisam odgovorio.
Ja od bresaka imamsortu Red Heaven i raniji Heaven a kasniju imam Halle.Jako sam zadovoljan dok je s nektarinama malo drugačije

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

branko64 kaže:
Pozdrav svima
Bio sam zauzet ovih dana pa nisam odgovorio.
Ja od bresaka imamsortu Red Heaven i raniji Heaven a kasniju imam Halle.Jako sam zadovoljan dok je s nektarinama malo drugačije
...jesam li dobro shvatio ili nisi zadovoljan nektarinama? Zbog čega?

M

marijogrgic

Guest

Može koja slika poslije prorjeđivanja,da vidim dali sam možda ja previše ostavio.

Najnoviji postovi

Na vrh