jedno pitanje. kakve su to breskve ETRETHEVEN i FAET ili FAYET nekakve osobine ako netko zna,kao i vijeme dozrijevanja? mislim da je ova druga oko 17.08 ali nisam siguran.
@dane001
Mislim da je ovde rec o sorti Early redhaven kod nas se izgovara kako ko stigne inace klon redhavena nastala spontanim mutacijama zutog mesa i stize 2 nedelje pre redhavena po meni preporucljiva redhaven ima dobar ukus i manu sto ga ima puno u zasadima e sad ovo ti je isto kao da ti je redhaven stigao 2 nedelje ranije nego svima sto je po meni dobro
Pozz
ajde da malo razmotrimo kako bi trebao izgledati korijen dobre sadnice. ja sam prošle jeseni sadio breskve i kod većine sadnica je korijen bio onako visok 20cm otprilike i sa strane su se nalazila postrana korijenja,a na nekima 5cm visine i svi postrani izdanci su otišli u širinu,i to mi izgleda normalnije,ovi dugački kao da su se izdužili u potrazi za vodom ili hranom,neznam jel me shvaćate?
To ti ovisi o tlu gdje je rasla sadnica te da li je imala ili nije navodnjavanje a i ovisi koja je podloga. Ako je tlo bilo rahlo i lagano ( znači pjesak+ilovača) onda se je i korijen jače razvio. Mislim da te to ne bi trebalo zabrinjavat, ako je kvalitetno posadiš sve će biti ok . Jel si bio danas na sastanku, šta su pričali ?
@brle
da ne offujem onu temu odgovoricu ti ovde ne znam sta te zanima gotove sadnice ili kalem grancice?
za sadnice vidi da ti @lanjski pogleda kod tog rasadnicara ako nije problem sa kim je u kontaktu ja sam malo hendikepiran jer zivim u Austriji pa uglavnom tokom leta sam dole tada vidim sta ima novo i eventualno dogovorim nesto za ovo leto ja planiram za 1ha da kalemim Orion/nektarina/ i neku iz edicije Royal najkasnija od njih sad sam ime zaboravio generalno breskvi i nektarina asortiman je dobar znam da ima i Galdezi 2010 sto je relativno novo
pozz
...moja iskustva sa sortom nektarine Caldesi 2010 su izvrsna...jedina od sorti nektarina koje imam kod koje je krupnoća i bez prorijeđivanja izvanredna, rodnost UVIJEK dobra, a moniliju rješavam "Signumom" skoro 100%...Zanima me taj royal pa ćak i plemke ako možeš nabavit, pa dođemo dane i ja u srbiju po njih. Orion je isto super a ovaj 2010........ neznam šta bi ti reko, evo moje iskustvo : lijepa , atraktivna bojom ,ukusna i dobre krupnoće ali.....: neredovita rodnost zbog osjetljivosti na temperaturu (nisku) i jako osjetljiva na moniliju. Ajd javi koji je Royal da li pride, summer, majestic,jim,lee,glory,gem..........
...moja iskustva sa sortom nektarine Caldesi 2010 su izvrsna...jedina od sorti nektarina koje imam kod koje je krupnoća i bez prorijeđivanja izvanredna, rodnost UVIJEK dobra, a moniliju rješavam "Signumom" skoro 100%...
Objašnjeno ti u knjizi kojoj imaš sve Ne da ti se čitati ili si zaboravio Ovisi da li imaš navodanjavanje.
našao sam sadnice po deset 9 kn ali samo te dvije sorte,a meni nešto treba početkom 7mj,e sad ajd znaj jel to ta. moram kod čovjeka da vidim odakle je skidao uzorke. usput,ima još po toj cijeni ako nekome treba.
di si to nasao 9kn sadnica??
...ja sam prije desetak godina imao problema sa sortama nektarina sa bijelim mesom...no s godinama sam i to riješio u maloprodaji...Uh i ja bi volio da je kod mene tak ali Orion i Venus dolaze u to vrijeme i pokazali su mi se bolji a i bolje se prodaju jel imaju žuto meso