• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Breskva

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
Re: BRESKVE

...prosječno nam treba (supruzi i meni) sat vremena za prorjeđivanje 3 stabla breskve, tj. 30 - 40 stabala dnevno...ako hoćeš sve napraviti temeljito i kako treba :!:

A

Alen

Guest

Nemam neke nasade breskve ali imam doma 3 novozasađene breskve i 3 marelice. Uspješno se je primilo sve. Sad su visine oko 2 m a na nekih 1.70m sam ostavio prve grane.
E sad pošto sam odustao od neke velike poljoprivrede odlučio sam se posvetiti tim vočkama jer u našem dvorištu nikad nije marelica uspjela duže od 5 godina. Uvijek se pojavi ona smola i do sljedeče godine se osuši pa tako i sada jedna starija marelica (6 god.) se suši. Našao sam na netu da ima lijeka za smolu ali kod nas nije dozvoljeno antibiotsko liječenje stabala pa nam ostaje samo preventiva. Piše da nordox uspješno preventira smolu. Slika danas stabla pa stavim slike. Mislim da više nema spasa za staru marelicu a zanima me jel problem da se smola proširi na mlađa stabla jer su prilično blizo?

Napisao sam tu jer svi kažu da su marelica i breskva isto.

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

breskvar kaže:
...Našice
pitam zato što sam čuo da će na kukljašu-Markovac graditi hladnjaču za voće,za svoje potrebe i odkup,znaš li što o tome?pozdrav

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

Napisao sam tu jer svi kažu da su marelica i breskva isto.[/quote]
kajsija ili marelica su isto,a nektarina je ćelava breskva

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

...nisam bio već dugo na sastanku voćarske udruge, ne stignem od posla, dođem kući mrtav umoran - tako da, za sada, ne znam ništa o hladnjači na Kukljašu...htio danas slikati breskve, baterije na fotiću prazne, stavio sam ih puniti :))

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

...btw. na jednom stablu breskve sorte "Rich Lady" pronašao sam na jednoj grančici među normalnim plodovima jedan plod bez dlačica (nektarinu) za takav slučaj nisam još čuo, jer nije mutirala cijela grančica tj. nisu svi plodovi na njemu goli već se među nekoliko dlakavih nalazi jedan plod nektarine, dakle najvjerojatnije mutacija pupa...baš me zanima kakav će biti kada dozori...fotkat ću i to...

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

Sve mi je jasno i vrlo dobro poznato,i ja radim tako,drugačije i nemožeš osim ako fušariš i neznaš. E sad,jedino mi nije jasno kako da možeš imati 100 kg po stablu kad su mi mnogi koji se time bave rekli da nemože biti više od 30-40 kg,odlazim i na sastanke voćne udruge i takvo što još nisam čuo. Možda i može biti toliko ali dali je to ispravno,mislim dugoročno,nije li to štetno za voćku?? I ta prihrana preko lista,čemu to i šta dodaješ s tom prihranom,koje potrebne stvari? Ja gnojim sve po pravilu struke i ove godine sam također kao i ti prezadovoljan,plodova koliko hoćeš a nije bilo ni smrzavice pa je i to pomoglo puno tako da nisam vidjeo nikakvu potrebu za nekim dodatnim gnojenjem. E sad,sto ljudi sto čudi kako bi se reklo. Postavi neke slike da ja to vidim ako ti nije problem.

W

wajbul

Guest

svaka čast,kolike su velike i nije čudo da imaju preko 100kg ploda :prayer:

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

...Našice nisu na kraj svijeta, bit će mi zadovoljstvo ugostiti svakoga koga breskve zanimaju i na licu mjesta moći će se uvjeriti u količinu roda...
...a folijarnom prihranom u ovako sušnim uvjetima postiže se znatno bolja apsorpcija hranjivih tvari nego putem korijena, a da ne govorim o tome koliko je bitna prihrana mikroelementima koje standardne NPK formulacije ne sadrže... :D

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

Znaš šta,ja bi došao da vidim kako ti to radiš. Ja sam tu selo pored Virovitice. Kako da te nađem,jel si u gradu Našicama ili?

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

dane001 kaže:
Znaš šta,ja bi došao da vidim kako ti to radiš. Ja sam tu selo pored Virovitice. Kako da te nađem,jel si u gradu Našicama ili?
...nema frke, al nemoj idućih dva tjedna, ne stignem mrdnuti od posla...u Našicama sam, nije me teško naći... :D

B

brle

Guest

Pitanje za G.breskvara; koliko ćeš imati sadnica R.Gem za prodaju te me interesira Queencrest i B.lady kada dozrijevaju?, znam samo da su ok sorte i da dolaze prije redhavena. Za cijenu i pojedinosti se čujemo mail-om, naravno ako si zainteresiran.p
Pozdrav svim proizvođačima breskvi

B

brle

Guest

Pitanje za G.breskvara; koliko ćeš imati sadnica R.Gem za prodaju te me interesira Queencrest i B.lady kada dozrijevaju?, znam samo da su ok sorte i da dolaze prije redhavena. Za cijenu i pojedinosti se čujemo mail-om, naravno ako si zainteresiran.p

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

brle kaže:
...Royal Gema ima još pedesetak sadnica nerezerviranih, Queencrest dozrijeva (ovisno o godini) između petog i petnaestog lipnja, Beatiful Lady oko dvadesetog lipnja...

B

brle

Guest

Trebao bi oko 300kom ,koja je cijena? Ako nećeš pisat cijenu na forumu dat ću ti svoju mail adresu. kupio bih makar tih 50 R.Gem i 50 b.lady. Nismo daleko ja sam iz Virovitice. pozdrav

W

wajbul

Guest

Juče sam posjetio kolegu voćara Breskvara i mogu samo reći :prayer: i zahvaliti mu na gostoprimstvu.
Nemojte da tko slučajn pomisli a kamoli napiše na forumu da breskva nemože dati 100kg i više po stablu.Uvjerio sam se da može :shock:

Na vrh