...ove godine na breskvama, napose na nektarinama, minimalno - praktično ništa, monilije. E sad, da li je to zbog potpunog izostanka oborina u vrijeme cvatnje, zbog toga što sam svaku, ama baš svaku prošlogodišnju "mumiju" pokupio i spalio ili zbog toga što sam i sam koristio "Signum" - ne znam. Ili je to kombinacija tih faktora. Vidjet ću ove godine )zvonis01 kaže:-Breskvar,kako je ove godine prošlo sa monilijom fructigenom,bila je sušna godina?ja sam koristio signum i imao oko 1kg trulih na 4 t šljive
...ja sam posadio 11 sadnica Queencresta prije dva tjedna...nemam sličnih problema...vlaga sigurno nije uzrokovala ranije kretanje...prije bi moglo biti problem sa dušikom ili pretoplo vrijeme...Kontam kaže:Inaće nešto mi nije jasno. Queen Crest počeo pupati. Nekih tjedan dana od kada je zasađen??? I to samo on. Toplo vrijeme, velika vlaga kod korijena i...
Ja sam ove godine rane sorte,znači 14.06. prodavao po sedam kuna bez sortiranja,kalibriranja i ostalih ideja u običnim kutijama. Nemam puno,negdje oko 3 tone sam sam imao na 200 stabala,prvi rod mi je pa zato. Poslije je cijena pala ali nikad ispod 4.5 kuna. kad sve zbrojim prosječna cijena mi je bila oko 5 kuna.breskvar kaže:
Mislio sam na vlagu kao poželjnu okolinu za rast korjenovih dlačica. Ako ima dosta korjenovih dlačica, onda može apsorbirati i hranjiva. U pravu si za dušik, kad sam radio analizu tla bilo je dosta dušika i kalija, oskudica fosfora. A poslije toga je bila jedna jako izdašna zelena gnojidba i preko 70 tona po hektaru stajnjaka. Čitam u literaturi da je omjer NPK kod breskve 1:0,10:0,85 tako da mi se potrefilo. Cijenu formira kupac, on ili može si priuštiti breskvu ili ne može. Što mislite o dlačicama na breskvi?breskvar kaže:...ja sam posadio 11 sadnica Queencresta prije dva tjedna...nemam sličnih problema...vlaga sigurno nije uzrokovala ranije kretanje...prije bi moglo biti problem sa dušikom ili pretoplo vrijeme...Kontam kaže:Inaće nešto mi nije jasno. Queen Crest počeo pupati. Nekih tjedan dana od kada je zasađen??? I to samo on. Toplo vrijeme, velika vlaga kod korijena i...
Ma tako sam i ja prodavao,i nije loše ali nemože se puno prodati na tržnicama,imao sam i štand pred kućom ali sve je to malo kad čovjek ima velike količine. Sad sam kupio 1 ha zemlje za breskve pa ću nagodinu posaditi. Nakalemio sam si 500 komada te rane sorte koja dolazi 14.06 Lady...nekako,a ostale neznam koje bi,možda Red Haven ili nešto drugo jer to svi imaju,nemam pojma,šta ti Breskvar misliš? :scratchbreskvar kaže:...ja sam cijele sezone prodavao breskvu na tržnici, početkom lipnja po 10 kn, a ostatak sezone prvu klasu po 8kn, a ostale po 4 - 6 kn. Ali ako imaš velike površine i puno stabala iste sorte - onda si osuđen na otkup...