e jbg-a em nema ploda daj špricaj daj prihranu oreži pa sad ope reži :rolleyess:. Dal baš sve ,naravno osim onih ako slučajno imaju cvat, neče li to utjecat na povečanje vodopija mislim divljanje vočke...
Kod mene mladi izboji već tjeraju 6-ti list, a drvni i lisni pupovi uopće nisu izmrzli. Gnojidba jesenas bila je vrlo izdašna (600 kg NPK 7 : 20 : 30 na ha). Tako da ću to obaviti sada.nisam li ja upravo o tome pisao neki dan,ali ja bih ipak sačekao šesti mjesec pa to napravio u ljetnoj rezidbi,kad već istjeraju neke nove grane,da ipak ne ogolimo stablo sada,neće mladice puno narasti do 6mj pa nema straha da opet nećemo dobiti duge izboje pri osnovi.
ako sada orežemo grane , jel se neće možda desiti da procvjetaju do jeseni
breskva rađa na jednogodišnjim granama,bojim se da sa ranim rezanjem ne dođe do formiranja cvetnih pupova do jeseni pa ako bude duga jesen da ne procvjetaju
pošto je biljka ne opterećena jedini joj je zadatak grane za iduću god.
moje mišljenje
ako sada orežemo grane , jel se neće možda desiti da procvjetaju do jeseni
Kod mene mladi izboji već tjeraju 6-ti list, a drvni i lisni pupovi uopće nisu izmrzli. Gnojidba jesenas bila je vrlo izdašna (600 kg NPK 7 : 20 : 30 na ha). Tako da ću to obaviti sada.
Još jedan razlog je taj da se sada vrlo dobro sve vidi tj. dobar je pregled krošnje. Kasnije moram na ovim drugim parcelama u prorjeđivanje ploda i neću imati vremena.
Javim na forumu kakvi će biti rezultati ove rane zelene rezidbe
...u takvoj situaciji treba pričekati i vidjet ćeš nakon možda mjesec dana koja stabla su otpisana, a sva ona koja bujno potjeraju treba prikratiti kako sam i rekao.danas sam primjetio i da se vrhovi pojedinih grana suše,valjda zakašnjela reakcija smrzavanja. a 50 posto stabala se bori sa manjkom listova,negdje neki list,štrašno,nadam se da se neće posušiti.
Breskvar da te pitam jel kasno za Cromodine? Išao sam prošli tjedan bakrom i mineralnim uljem i nisam štedio. Jel vrijedi par ovih listića špricati? Kupio sam kilu da se nađe ali nisam pametan. A opet ako me uhvati kovrčavost ode mast u propast. Bakar sam prskao sa akumulatorskom prskalicom od voćke do voćke i kupanje, da tako idem i sa Cromodinom? Hvala.
Točno, no to ti ovisi i o sorti, ima nekih kojima treba i blizu 1000 sati inaktivnih temperaturazimsko mirovanje breskve je oko 600-700 sati,temperature u prosjeku oko 0*C
barem koliko je meni poznato,neka me netko uspravi ako griješim
Kod mene mladi izboji već tjeraju 6-ti list, a drvni i lisni pupovi uopće nisu izmrzli. Gnojidba jesenas bila je vrlo izdašna (600 kg NPK 7 : 20 : 30 na ha). Tako da ću to obaviti sada.
Još jedan razlog je taj da se sada vrlo dobro sve vidi tj. dobar je pregled krošnje. Kasnije moram na ovim drugim parcelama u prorjeđivanje ploda i neću imati vremena.
Javim na forumu kakvi će biti rezultati ove rane zelene rezidbe