• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Breskva

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
Upravo sam dobio informaciju iz Italije gdje je procječna otkupna cijena breskve za ovu godinu 0,2-0,3 eur/kg (najniža do sada), a ukupna proizvodnja ima porast od +0,4%.
Bit' će uvoza :weedman:

Pa kako se njima isplati proizvoditi po toj cijeni??? :scratch

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Vočnjaci koji se kose. Ogroman broj "stabala" po Ha. Bere kombajn. Svake druge godine ide na drugu parcelu... Kvalitet breskve upitan, za rvate odličan ;)

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
Upravo sam dobio informaciju iz Italije gdje je procječna otkupna cijena breskve za ovu godinu 0,2-0,3 eur/kg (najniža do sada), a ukupna proizvodnja ima porast od +0,4%.

...vlastita izravna prodaja na tržnicama rješava ovaj problem

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768

Po mom to je zbog slabe kupovne moči naroda kako kod nas tako i vani kupuje se ono bez čega se nemože a trgovci se neodriču ni lipe svog profita sječate se kak su grci rješavali krompir tak kak veli Breskvar moračemo i sami mi rješavat svoje proizvode. Kontam mislim da taj tip uzgoja nije rentabilan ili se varam :scratch jel znaš za neku takvu plantažu ?

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
Pa kako se njima isplati proizvoditi po toj cijeni??? :scratch
MPC cijena u dućanima je od 1,30-1,90 EUR (uključen PDV; ali po stopi od 10%).
Pa ne može onda niti otkupna cijena biti preko onih 0,30 EUR/kg (to je otkupna cijena na burzi; na to onda još ide trošak burze, troškovi veletrgovca i distribucije, troškovi maloprodaje... i to je to.).

I to je cca. prosječna cijena i na području Mediterana (Španjolska, Portugal, Francuska), jedino ne znam kako je u Grčkoj.

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
...

...kod nas na tržnici baš se osjeti nedostatak svježe domaće breskve, prodajem ih 2 tjedna i cijena se, zasad, ne spušta ispod 15 kn/kg. I rasproda se manje - više sve do 9 sati...
... na lokalnoj tržnici se ovih godina prodavalo cca 2000 - 2500 kg bresaka po tržnom danu, nas oko 10 - 15 proizvođača, a sada nas je samo trojica, donesemo svi zajedno oko 300 - 400 kg i to prosto plane...
...danas sam po prvi puta imao i nešto nektarina (15 kn/kg), marelica (15 kn/kg) i šljiva (10 kn/kg) i ostalo mi je samo oko 2 kg šljiva neprodano. Domaćeg svježeg voća jednostavno - nema...

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
...kod nas na tržnici baš se osjeti nedostatak svježe domaće breskve, prodajem ih 2 tjedna i cijena se, zasad, ne spušta ispod 15 kn/kg. I rasproda se manje - više sve do 9 sati...
... na lokalnoj tržnici se ovih godina prodavalo cca 2000 - 2500 kg bresaka po tržnom danu, nas oko 10 - 15 proizvođača, a sada nas je samo trojica, donesemo svi zajedno oko 300 - 400 kg i to prosto plane...
...danas sam po prvi puta imao i nešto nektarina (15 kn/kg), marelica (15 kn/kg) i šljiva (10 kn/kg) i ostalo mi je samo oko 2 kg šljiva neprodano. Domaćeg svježeg voća jednostavno - nema...
ja nekidan u splitu bio na zelenoj trznici da pitam za marelicu od prijatelja da dovezemo,a ono ljudi kazu ima je uvozne jeftinija,ljepsa od domace.
to je za nevjerovat s tim jebenim uvozom i nasom drzavom.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
ja nekidan u splitu bio na zelenoj trznici da pitam za marelicu od prijatelja da dovezemo,a ono ljudi kazu ima je uvozne jeftinija,ljepsa od domace.
to je za nevjerovat s tim jebenim uvozom i nasom drzavom.

Vito niš nepišeš za cijene na placu,breskve 35 i u Splitu i Omišu uz cestu oko stobreča žena prodavala domače svoje po 15 pa reko što tako jeftino naspram placa "eto moj sinko to su moje" pa baš zato trebaš cijenit jer su DOMAČE ...
Ope tuđe slađe :finga:

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Vito niš nepišeš za cijene na placu,breskve 35 i u Splitu i Omišu uz cestu oko stobreča žena prodavala domače svoje po 15 pa reko što tako jeftino naspram placa "eto moj sinko to su moje" pa baš zato trebaš cijenit jer su DOMAČE ...
Ope tuđe slađe :finga:

ja se neki dan vratio iz Splita,na pijaci kod rive kila bresaka od 8kn do 25kn,sve ovisi koja bakica prodaje,kupio ove po osam i odlične su,valjda zato što ih ja ove godine nemam haha.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
ja se neki dan vratio iz Splita,na pijaci kod rive kila bresaka od 8kn do 25kn,sve ovisi koja bakica prodaje,kupio ove po osam i odlične su,valjda zato što ih ja ove godine nemam haha.

Jbg-a ja sam bio po noči u Splitu kad bakice odu ća...

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
...

...breskve još uvijek po 15 kn/kg, šljive po 10 kn/kg...

...donio jedan prekupac neke breskve po 10 kn/kg, mekane, premekane, na kraju mu je ostalo dosta njih, sve curi sok i leti oko njih gomila osa...boga pitaj odakle ih je donio...

...nas dvojica koji smo imali svoje, čvrste, domaće breskve prodali smo po 15 kn baš sve...

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
...breskve još uvijek po 15 kn/kg, šljive po 10 kn/kg...

...donio jedan prekupac neke breskve po 10 kn/kg, mekane, premekane, na kraju mu je ostalo dosta njih, sve curi sok i leti oko njih gomila osa...boga pitaj odakle ih je donio...

...nas dvojica koji smo imali svoje, čvrste, domaće breskve prodali smo po 15 kn baš sve...

bome dobra cijena,eto kada su cijene dobre ja nemam ni za sebe:cry:

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
15 ?

Prekupci sa sitnijima u Vk su išli i po 4 kn , ja sam držao 8kn i 7kn( sitnije) i nektarine(žuto i bjelo/crveno meso) i ove dlakave, a pošto ih trenutno nemam puno a odlične su, prodajem po 8kn.

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
15 ?

Prekupci sa sitnijima u Vk su išli i po 4 kn , ja sam držao 8kn i 7kn( sitnije) i nektarine(žuto i bjelo/crveno meso) i ove dlakave, a pošto ih trenutno nemam puno a odlične su, prodajem po 8kn.

...još uvijek 15 kn/kg :)

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
...još uvijek 15 kn/kg :)

pozz daj mi reci koju sortu rane breskve imas i dal joj treba oprasivac,posadio bih par komada oko kuce ,imam ih jedno 5 kom al su kasne nece jos za 20 dana
jesu te tvoje krupne kako

hvala

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
pozz daj mi reci koju sortu rane breskve imas i dal joj treba oprasivac,posadio bih par komada oko kuce ,imam ih jedno 5 kom al su kasne nece jos za 20 dana
jesu te tvoje krupne kako

hvala

...od ranih imam Queencrest i Beatiful Lady, Springcrest, Dixired...breskve su samooplodne, izuzetak su neke stare sorte kojih više nema u rasadnicima...

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Sva sreča da je nisam posjeko dokraja nego samo donje grane da mogu izači sa traktorom iz plastenika.Imam još jednu iza nje cca 4 m i na njoj ništa a ova zaklonjena od sjevera plastenikom nije smrzla.

Uploaded with ImageShack.us

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
2. Breskve, sorta Redhaven
dscf0050us.jpg

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Jučer berba glohavena na 100 stabala OSAM plodova krupne,nemoš da ih ne vidiš još če bit cresthavena za možda gajbu i to je to za ovu god :weedman:

Najnoviji postovi

Na vrh