Vidim rezidba breskve krenula opasno, ja sam svoje završio nisam stigo slikati zaboravio aparat.
Evo jednih takođe dobrih makaza za rezidbu kupljene prije par dana i mogu reći da su odlične Castellari tucano M80
a imam i takođe stari dobri kuker Troncarami 88 koji je isti kao Castellari bez razlike. Što uhvate to odsjeku uz minimalan napor.
Najbolje je kad dvojica režu, jedan s jedne strane, a drugi sa druge onda ide ko podmazano.
Breskva se najsporije orezujue, puno grana za skinuti, moraš voditi računa o rasporedu, debljini, zamjeni itd.
Kruška i šljiva idu lako bar kod mene, sve je uzgojni oblik vitko vreteno. Tu uzmemo jednog radnika kojeg naučimo na licu mjesta da ide ispred nas i da sječe samo vodopije (jahače). A zatim obično dvojica jedan s jedne strane a drugi s druge. Otprilike ovako sa dva rezača i radnikom može se orezati preko 300 komada dnevno, starijeg nasada od 5 -6 godina.
Jabuku samo dvojica u red takođe s jednu i drugu stranu, ona je najlakša i najbrže ide, ne trebaju merdevine sve sa zemlje.
Svaka čast Breskvar. Zato mi se vaza gadi Ali nema boljeg uzgojnog oblika od vaze za breskve i nektarine, jel tako? Poz