• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Breskva

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Listići će izaći il' zdravi il' inficirani. Cilj je da izađu zdravi. Stoga i ova tretiranja treba izvesti prije nego izađu čitavi listići, a ne poslije...pročitaj u kojoj fazi se vrši inficiranje Tafrinom :)

pa najbolje je zaštitu vršiti kad se pojave mali listići,tek onaj zeleni vršak,i to pred kišu jer ako padne kiša na taj listić inficira ostale i tako prenese zarazu. to je ono što sam ja pisao puno puta a nitko ne kuži,da nemožeš sve sorte u ovako kišnim danima prskati jednako,nego pratiti listanje i prskati kako sam napisao u prvoj rečenici ovdje,dakle kako se pojavljuju mali listići na kojim sortama tako prskati,i nema brige.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Danas sam malo zagledao francuza, ima listiće 5 mm. Dobro je isterao od subote, samo mi nije jasno kada? Sad ću u četvrtak chromodinom, nemam što više čekat balon faza je. Ali ima žuto smeđih listića, kao i sa crvenkastim rubom. Bit će veselo.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Danas sam malo zagledao francuza, ima listiće 5 mm. Dobro je isterao od subote, samo mi nije jasno kada? Sad ću u četvrtak chromodinom, nemam što više čekat balon faza je. Ali ima žuto smeđih listića, kao i sa crvenkastim rubom. Bit će veselo.

Šta očeš reč da ti gljivice mašu iz pupova :icon_razz: baš ti je to neko veselje :icon_e_sad:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Lako je tebi zezati kad imaš krov nad breskvom ;)
Što se tiće smeđih vrhova biti će da je neki dan bio malo jaći minus na njivi od deklariranog. Evo i za sutra -4 za neaseljeno mjesto a koliko je tek na njivi?

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

Nema to veze,svi budu takve boje kad rastu.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Lako je tebi zezati kad imaš krov nad breskvom ;)
Što se tiće smeđih vrhova biti će da je neki dan bio malo jaći minus na njivi od deklariranog. Evo i za sutra -4 za neaseljeno mjesto a koliko je tek na njivi?
Ma zaboravio si da imam i ja vani, jedna grana od rich ledy druga glohaven ...hmmm sad sam se i ja zamislio zbog boje izdanaka...
270320131523.jpg

270320131521.jpg

fotografija29.jpg

fotografija18.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Dobro kaže Dane. Zdravo zdravo, ali koliko kasni za francuzom ho ho ho. Mislim da ću na francuzu signumom udarati bar dva puta za monoliju. Odradim sutra chromodin, i poslije kiša odmah signum. On je sistemik pa bi moglo dobro biti.

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
Dobro kaže Dane. Zdravo zdravo, ali koliko kasni za francuzom ho ho ho. Mislim da ću na francuzu signumom udarati bar dva puta za monoliju. Odradim sutra chromodin, i poslije kiša odmah signum. On je sistemik pa bi moglo dobro biti.

Signumom idi tek u cvatnji, ne prije

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Naravno, samo da prežive ovaj mraz od -7 koliko najavljuju za sutra ujutro. Kažu da voćari poduzmu mjere za sprečavanje štete od mraza :( A iz mraza odmah u 10 sunačnih. I cjeli tjedan kiša i toplo vrijeme, kontam da će rascvjetati za najduže cca 7 dana, ako ne izmrzne sutra ujutro. Sad je već 0.

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Samo da iznesem jedan podatak, možda nije beš vezeano direktno za ovu temu. Najkasnije po statističkim podacima kad je džanarika cvjetala je 27.03 za područije Banjaluke. Međutim ove godine neće još ni za 5-7 dana sigurno. Što će reći da je ova godina vrlo kasna. Takođe imam neki osjećaj da će sve u isto vrijeme cvjetati i šljiva i breskva i dr. Možda razlike u 2-3 dana.

Srećom kod mene sutra javljaju oko 1-2 stepena u plusu.

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
...

...kod mene nije procvjetala još niti jedna sorta kajsija, a niti šljiva Black Diamond (iz skupine američko - japanskih hibrida). Kod punca u Osijeku, naprotiv, procvjetale su prije nekoliko dana obje sorte kajsija koje ima, al tek se otvorilo možda nekih 5% cvjetova na njima...

...breskve još nemaju crveni pupoljak niti jedna sorta, mislim da je, za sada, sve OK

Posljednje uređivanje:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Jel smo preživili? -2 u prigradskim naseljima u Osijeku nešto toplije, neka je na polju koji stupanj hladnije,ali mislim da neće biti velikih posljedica. Inaće kod šljive su mi se stidljivo nazirali bjeli vrhovi.

batad

Član
Tu od
10 Lip 2010
Poruka
304
Jel smo preživili? -2 u prigradskim naseljima u Osijeku nešto toplije, neka je na polju koji stupanj hladnije,ali mislim da neće biti velikih posljedica. Inaće kod šljive su mi se stidljivo nazirali bjeli vrhovi.
Kod mene trenutno +2 ? Koliko li je bilo noćas ? Zasigurno ne najavljenih -4 , -5 .

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
...

...ja pijuckam jutarnju kavicu, pa za sat vremena lagano na salaš, atomizer na leđa i udri Chromodinom po breskvama. Prije ovih najavljenih nekoliko kišovitih dana...

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
Jel ideš sa 10 mg ili 15 mg na 10 litara vode?

Sa 100 grama na 60 litara vode, obzirom na predstojeću količinu oborina
Taman sam prije sat vremena završio, stotinjak stabala je zaštićeno :
potrošio 200 grama Chromodina i 120 litara vode, dizna br. 4 na Stihl SR 400 leđnom motornom atomizeru :)

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
I ja sam odradio sve. 15 grama na 10 litara vode. Okupao svako stablo. Na višljim i bolje razvijenim ode dosta škropiva, na šatpićima manje. Utrošal 70 litara. Al je bilo fljop fljop, otišao sav snijeg :)

daevu

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
491
također ošpricao Chromodinom
kod nas je jutros bilo oko -1*C

idem sutra pregledati pupove da vidim kakvo je stanje za sada

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
rokq.jpg

breskvapup.jpg

breskvalist.jpg

listf.jpg

Nadam se da neće biti problema sa rokom, piše da traje 4 godine, ali nešto sumnjam da je baš 01.01 rađen :)
Isti dan prskano (jučer) dok se vidi snijeg to je rana sorta, slika gdje nema snijega je kasna sorta. Mislim da je jučer bio dan samo takav za prskanje. Hvala Breskvar!

Najnoviji postovi

Na vrh