• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Breskva

Dubravac

Član
Tu od
31 Ožu 2015
Poruka
200
Dubravac@ Jel ovo gore sa slike Marija Marta?

Da to je Marija Marta, ima crveniju boju od Sankresa, redovno je rodna, kod mene kalemljena na vinogradarku.
U istom perodu ide i Elegant-lejdy ali ja sam je počupao nije rađala nisam bio zadovoljan.
Ili joj ne leži klima neznam, na istoj parceli je bila sa ove dvije prije navedene.

pocetnik-mk

Novi član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
21
Koju sortu berete poslije Red Hevena. Javljami se vakum između Red Hevena i Sankresta.

U potrazi sam za sortom Majom, ali već par godina sam obmanut, prevaren tj dobijem uvek nešto drugo. Pa ako neko ima, nek iznese svoja iskustva.

tatkodvd@ preporucujem ti Glohaven... stize sa zadnjom berbom redhaven-a. Odlicna sorta... krupne plodove...daleko tvrdje i izdrzlivije od redhavena.... redovno radja.

Maju zaboravi...nemoj vise da je trazis.... bolje sto je nisi nasao :) ... kod nas je prekupci znaju i izbegavaju.... mekana je i ne podnosi transport.

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
tatkodvd@ preporucujem ti Glohaven... stize sa zadnjom berbom redhaven-a. Odlicna sorta... krupne plodove...daleko tvrdje i izdrzlivije od redhavena.... redovno radja.

Maju zaboravi...nemoj vise da je trazis.... bolje sto je nisi nasao :) ... kod nas je prekupci znaju i izbegavaju.... mekana je i ne podnosi transport.

E gdje sad da nađem Gloheven.

Nije mi bitna toliko tvrdoća, jer ne radim sa prekupcima (nakupcima), znači ide direktno u manje prodavnice i markete, koja se prodaje isti dan, eventualno nešto ostane za sutra, tako da skoro svako veče ili ujutru isporučujem. Berem skoro zrelu uvjek, možda i malčice mekanu, jer su mnogo bolje prodaje, brao sam i tvrđu ali skoru duplo manje se proda. Neće narod tvrdu, već čeka da malo umekša. Transport mi je zanemarljiv, od voćnjaka do marketa imam 10-tak min autom. Znači bitan mi je samo kontinuitet i naravno da je krupna i kvalitetna.

Dubravac

Član
Tu od
31 Ožu 2015
Poruka
200
Zadnja tura ove sezone

J9mvzGl.jpg

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
Ja od breskve sada berem sortu Rich Lady, biti će je još skoro tjedan dana. Poslije nje kod mene slijedi sorta Blake, a poslije nje I.H.Hale. Od nektarina biti će još nekoliko dana za branje sorta Caldessi 2020, pri kraju je - beremo je već sigurno 2 tjedna

Dubravac

Član
Tu od
31 Ožu 2015
Poruka
200
Ove godine je kod nas breskva kasnila 7-10 dana, inače i ovaj Reski oberemo do 15.8 .
Nešto se pobrkalo. Promjena klime ili je primako Sudnji dan.

stefanuss

Novi član
Tu od
8 Lis 2015
Poruka
1
Drugari,juce sam okopaovao oko breskve,i sasvim slucajno malo je ogrebao asovom.Stablo u donjem delu.Mogu poslati i sliku...Molim savet da li da uzima one listice za kalemljenje da oblazem stablo,ili ce sama saceliti...

Hvalllaaaa na savetu!

Dubravac

Član
Tu od
31 Ožu 2015
Poruka
200
Breskva je jako osjetljiva na oštećenja nastala pri dnu stabla, na tom mjestu kasnije krene smola i mjesto ulasku zraze.
Valjalo bi probati zamazati voćarskim voskom pogotovo ako je mlada voćka.
Ako je oštećenje samo kao zarezano nožem bez guljenja kore onda nije problem.

brle7

Član
Tu od
22 Tra 2011
Poruka
92
Pozdrav svima......ako tko ima za prodat "povoljno" sadnice breskve Royal Glory neka mi se javi .....LP

Na vrh