ma to se pojavilo samo nekoliko listova,ostalo je ok..Kakve su ti grane? Malo je kasno da se baš sad pojavljuje kovrčavost? Nešto tu ne miriši na dobro.
Prije nije primjetio dok je list bio manji.
MTD nema za to sada lijeka ako nema jače sfrkanih nije strašno to je blaža kovrčavost samo prihrani dušikom i pazi na uši da ti još oni ne napadnu vočku.
ma to se pojavilo samo nekoliko listova,ostalo je ok..
kako da je prihranim i čime...sweat):
E od kada do kada se prorijeđuje breskva?
i jel se treba nakon toga špricati sa signumom zbog monilije lakse da u otrgnuti dio ne uđe bolest?
Od veličine lješnjaka pa do oraha ,uglavnom se krene, ko ima više , od veličine lješnjaka a ak imaš jednu do desetak najbolje je kad je večina kao orah jer do tad se vide bolji i slabiji plodovi a i sama vočka odbaci dio.Inače nešpricam baš radi prorede sničim.
Jeli kome poznata ova beštija izvadio sam je u plasteniku iz zemlje,kad ju pričepim zeleno špricne po netu sam tražio slično kuruzovoj gusjenici nisam ziher pa pitam jel ima ko kakva saznanja i kako je suzbit.
sovica pozemljuša, često se pojavljuje u duhanu...
koliko se sjećam u duhanu je nagrizala korijen... dali voli breskve ne znamJel voli breskve :icon_scratch: trenutno nevidim nikakvu štetu .
ja na takvoj grani ostavi barem pet komada,znači razmak od jedne do druge cca 10cm,i svaka bude barem 200-300 grama kad sazori,ako ima dosta hrane i ako je dobra prihrana može se ostaviti i više.
Pa i ovdje je ostavljeno točno 5 komada, rana je nektarina Caldessi 2000. Ali kod onih kasnih, što dozrijevaju u rujnu, ostavljam samo po 3 ploda na šibi. No, ja ostavljam veći broj rodnih šiba od tebe po stablu, a i velike su krošnje
Treća prihrana KANom? Koja količina?
Treća prihrana KANom? Koja količina?
...200 kg/ha, zatanjurano odmah pred samu kišu
...s tim da je u prvoj prihrani išlo i 300 kg NPK 15 : 15 : 15 i 175 kg UREA, a 2 prihrane su još sa po 200 kg KAN-a/ha
Trecinu koliko si bacio prvi puta valjda. Koliko su stara stabla i jel bilo kovrcavosti i dali unosis u tlo ili samo razbacas to kolega?