krešo1
Član
- Tu od
- 29 Pro 2010
- Poruka
- 156
Pozdrav. gdje to možeš napraviti. I ja imam nešto svojih nešpricanih tikvi, pa bih želio i nešpricano ulje iz njih. :mrgreen:
Ja ulje radim u uljari Presečki u Cargovcu kraj Varaždina.
Pozdrav. gdje to možeš napraviti. I ja imam nešto svojih nešpricanih tikvi, pa bih želio i nešpricano ulje iz njih. :mrgreen:
Kakvi su prinosi koštica, bere li itko ?
Evo danas pobralo sljedeču tisučicu, u kilo isto sranje, nemrem vjerovati! Sad se nadam da če mi se u brežnom kraju drugi tjedan posrečiti sa kombajnom!:butthead:
Mokre ti nebudu pretvarali u ulje , moraš posušiti, a cijena suhe kreće se oko 20 - 22 kn.
Pozdrav svima,
trebalo bi mi nekoliko informacija u vezi prerade buče za ulje, ako nije problem
U zadnje vrijeme mi je za oko zapeo uzgoj bundeve (buče golice), kako imam otprilike 5 hektara oranice na Daruvarskom području, htio bih posaditi nešto umjeto dosadašnjih kultura (pšenica, kukuruz).
Zanima me isplativost sadnje ove kulture u odnosu na pšenicu ili kukuruz na istoj površini ?
Koji je najisplativiji dio uzgoja buče (prodaja mokrih/suhih koštica ili prodaja ulja) ?
I sad hipotetski recimo da imam 1200kg mokrih koštica, koliko bi bio trošak cca. da se iste pretvore u ulje (znači trošak prerade u uljari).
Novi sam u ovome i nadam se da se nećete ljutiti ako pitam neka početnička pitanja.
Zahvaljujem[/QUOTNqw
Najbolje se isplati ulje ako ga imaš kome prodati
1200kg mokrih je oko 500kg suhih X 6kn/kg prerada oko 3000kn za ulje