Pitam zato sto imam susaru od začinske paprike direktnu pa da ju iskoristim. Koliko je potrebno ha da bi kombajn bio rentabilan? Što kažete na ona dva na njuškalu za 30ak tisuča kuna?
a da,a kak si uspio napravit da ti odvaja kostice,i ja bi ga napravio sam jel bavim se bravarijom,al mi nije jasno kako taj stroj radi a nikad ga nisam vidio uzivo,koliko sam skuzio,buce samelje i onda na neku foru odvoji kostice od samljevenog mesa i kroz onaj veliki izlaz odotraga izbaciva meso,a kostice idu u bunker,al nije mi jasno sto ih odvaja
ma nije problem napraviti več imat vremena ( 3 mjeseca sam preuređivao kombajn za grah i jedva stigao usezonu) pa me strah zapocet pa ne dovršiti do sezone. Vrijede li oni tih para ili ici van trazit veceg ucinka? Pa posijao bih 4 ha za pocetak pa bi berba onda bila 5-6 dana valjda to nije dugo.? Najbolje bi bilo da mi neko pobere al nema nitko u blizini. Koliko okretaja ima perilica za koštice?
gdje si prodao kostice kreso1?
pozdrav ekipa.
malo sam proučaval ovu temu zadnja dva dana i imam par pitanja vezano uz buče:
1. zanima me kako se golice ponašaju na kiselkastom tlu, znam da budete svi sad pitali koji je ph, al ne znam ga, nije analizirano tlo, to je čestica od nekih 600 čhv-a, uglavnom, od kukuruza zadnje dvije godine ni k, a drač raste i dalje :icon_scratch:
2. kak se kreće cijena sjemena, dal se isplati u sloveniju po to jer sam nešto vidio da pišete o sloveniji
3. koje sorte poznajete da uspjevaju? vidim da vas je dosta iz vž i međimurja pa kaj najbolje raste tu kod nas?
4. dal se može sijati buče s pneumatskom sijačicom, ali sa sjetvenim pločama od kukuruza, imam gaspardo penumatsku sijačicu, al imam samo ploče za kukuruz, s nekih cca 20 rupa na ploči, dal se tu može naštimati razmak sijanja na 40 cm (kako vas većina sadi) bez nekog mudrovanja tipa lijepljenja izolirkom i sl., ili treba baš kupiti/napraviti ploče za to?
unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
hi):