Pozdrav ljudovi.
:
Neki dan sam uzeo svrdlo da iskopam mali bunar. fi 160 mm.... Eh sad kao laik pitao sam za savjete onih koji su već kopali s time na mojem području. Svi su mi rekli da su išli na 6 m, samo rijetki su išli na 7 ili 8 m. ( sad, da li je zbog lijenosti ili to tako treba ići, nisam htio pitati :icon_keel: ). I uz to svi su mi rekli da stanem kada dođem do nepropusnog sloja, odnosno gline. Ja sam iskopao 7 m, prošao pijesak i kad sam udario na glinu, stao sam.
Kažu mi da, ako probijem taj sloj, sva voda onda odlazi dole i bunar je beskoristan. Ako je to istina, nema mi smisla kopati u taj sloj, jer ako je nepropustan, sve što radim je povećanje kapaciteta bunara, a ne "pritoka" vode u njega. Na vodu sam naišao na 4.5 m, a kada sam završio razina se podigla za još jedan metar. Znači sada je ispunjen s 3. 5 m vode... Nisam ga još probao nažalost, nemam pumpu. Naručio novu rusku da istestiram koliko vode ima. pa ču vidjeti dali mogu hidropak staviti.. I da,, mjesto bušenja sam si sam izabrao,,,, tamo gdje mi je pasalo...