Ja sam isto dobio dopunu zahtjva i traže se čuda. Ono što već 4 godine pokušavam dobiti a šalju me vamo tamo. Opet ista priča, nije naše područje od Vodovoda je. U Vodovodu ne žele čuti i kažu da je to od Hrvtaskih Voda pa mislim dokle... Sad još moram ponovo podnjeti zahtjev jer je prošlo 60 dana od dobave Hidrogeoloških analiza izrađena od strane ovlaštene osobe!!! Plus Odobrenje pravne osobe koja obavlja djelatnost javne vodoopskrbe tvrtke Vodovod za korištenje planiranih količina unutar III zone. Pa da su oni to smatrali da mogu izdati to bi dobio i 2009 kad sam podnosio zahtjev za kapitalna ulaganja. Užas! Sad idem ponovo u Vodovod jer jednog šefa koji je zadužen za zdence možeš uhvatiti samo u 7.00 h i više naja. Iako nije terenski radnik već radi u kancleariji... Inaće za sada ne znam niti jednu osobu koja je uspješno ishodila dozvolu.
http://www.savjetodavna.hr/?page=news,3878
Skrećemo također pozornost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o izdavanju vodopravnih akata („Narodne novine“, broj 79/2013) koji propisuje dokumentaciju uz zahtjev za izdavanje vodopravne dozvole za korištenje podzemnih voda za navodnjavanje poljoprivrednih površina do 5 ha, odnosno na članak 13.a navedenog Pravilnika kojim se zapravo, uz minimalno zadovoljavanje uvjeta, legaliziraju postojeći zdenci za navodnjavanje poljoprivrednih površina do 5 ha. Za takvu legalizaciju zdenaca zahtjevi se podnose do 31. prosinca 2013. godine te se nakon isteka tok roka ne mogu podnositi. Uz zahtjev prilažu se:
podaci o nazivu i sjedištu korisnika vodopravne dozvole,
osnovni podaci o djelatnosti korisnika i lokaciji za koju se vodopravna dozvola izdaje,
dokaz da je podnositelj zahtjeva vlasnik ili zakoniti posjednik nekretnine na kojoj se nalazi zdenac,
zemljopisna duljina i širina lokacije bunara,
dubina bušenja bunara u metrima,
način bušenja zdenca (kopani, bušeni),
promjer ugradnje u mm,
statička razina podzemne vode (m.n.m),
podaci o ugrađenoj pumpi koji obuhvaćaju tip, snagu (kW) i kapacitet (l/s),
maksimalna količina crpljenja u eksploataciji (l/s) i
dokaz o uplaćenoj upravnoj pristojbi.
Smatra se također da osoba koja je podnijela uredan zahtjev iz članka 13.a Pravilnika ispunjava uvjet iz Dodatka I. točka 9. Pravilnika o dobrim poljoprivrednim i okolišnim uvjetima (»Narodne novine« broj: 65/2013) do nastupa izvršnosti rješenja o odbijanju zahtjeva za izdavanje vodopravne dozvole iz članka 13.a Pravilnika odnosno do nastupa izvršnosti rješenja o odbacivanju zahtjeva za izdavanje vodopravne dozvole iz članka 13.a Pravilnika.
Za sve nejasnoće vezane uz izdavanje vodopravne dozvole ili koncesije za navodnjavanje slobodno se obratite Vodnogospodarskim odjelima (VGO) Hrvatskih voda.
Ja ću sada tražiti pismeno očitovanje od Vodovoda da oni to ne mogu izdati jer nije njihovo i onda sve skupa poslati u Ministarstvo neka oni odrede tko je nadležan.