Imam pitanje u vezi legalizacije bunara pa ako mozete pomoci, vidim da vas je dosta ovdje vec podnijelo zahtjev. Kome ste se obratili za prikupljanje potrebnih papira? I gdje mozemo naći zahtjev koji treba predati uz sve ostale dokumente? (zahtjev za izdavanje vodopravne dozvole za korištenje podzemnih voda za navodnjavanje poljoprivrednih površina )
Kad smo zvali VGO Rijeka i pitali kako i sta, jos prije ljeta, nitko nam nista nije znao reci, kao ni u savjetodavnoj Istarske zupanije..da bi sad za to saznali na tv-u, s time da redovito posjecujemo internetske stranice ministarstva, savjetodavne itd.. Molim Vas za odgovor što prije, unaprijed zahvaljujem!
Postupak Vam je pojednostavljen i ja kada sam predavao u 6mj bilo je prekomplicirano niti oni nisu znali.
Trebate otići u Vaše slivno područje i podnjeti zahtjev na šalteru ili uredu.
To će biti dovoljno za početak ali najsigurnije Vam je kontaktirati PSS ali mislim da Vam oni neće biti od neke koristi jer oni znaju isto što piše na internetu.
Prvo
Rukom napišite koji su brojevi katastarskih čestica, koja površina,koja kultura se navodnjava,podaci o bunaru primjer (bušen traktorskim svrdlom,kopan ručno ili dr.),promjer bunara,s čime je obzidan, ili postavljene PVC cijevi,koja dubina,razina vode,dotok,okvirno dostatna količina vode po jedinici površine.
Podaci o navodnjavanju koji sistem( zaljevanje,kpk,ili tifon)
Podaci o pumpi i teh.specifikacije,(usis promjer, izlaz iz pumpe idr.)
Drugo iz katastra izvadite kopije katasarskih čestica, iposjedovni list za površine ne starije od 6mj.
Treče uz zahtjev morate priložiti taksene marke 50 kn je bio moj slučaj a sada je mislim 70 ali još provjerite.
i četvrto nekim pametnim telefonom locirajte koordinate bunara i upišite jer i to trebaju.
Mislim da nisam više ništa zaboravio
LP.