Oborinske ili na bilo koji način akumulirane vode nisu baš najpogiodnije za zalijevanje sistemom knk.U njima ima previše sitnih nečistoča koje prolaze filter i mogu štopati kapaljke. A ako je filter toliko fini da nista ne propušta,pitanje je može li propustiti dovoljan kapacitet vode ako je površina za zalijevanje velika.Ali za top ili raspršivače su dobre jer mlaznice propuštaju ono što prođe.
Ima jedan prijatelj akumulaciju,on zapravo akumulura podzemnu vodu jer kapacitet bušotine nije dovoljan za normnalan rad topa,pa je prema potrebi puni i koristi,i mislim da ili nema uopće filter - nisam nikada pitala,ali kako drugačije objasniti da mu je diznu začepila riba koju je povuklo u glavni vod - Mislim,da ima filter,riba nebi prošla kroz njega,taman da ju je na neznam koliko sitne komadiče rastrgalo.
Ma da,da reknem - ribe je on bacio u bazen,i tu su se rezmnožile,a on je znao odlaziti na pecanje u slobodnoom vremenu.
dakle,pitanje algi ne stoji iako ih naravno ima,a mislim da ne smetaju niti u cijevima,jer je u cijevima mrak,i nemogu se razmnožavati.Ili griješim?Mislim da ne.