Najgore je to što si mislim da ne ispadnem budala da shodim tu dozvolu kao što sam bio budala i shodio papire za prozvođača presadnica, onda papire za prodaju voća i povrća, sve to platio a nikad me nitko nije ništa o tome pitao kao i bezbroj drugih koji te papire nemaju pa prodaju isto sve kao i ja. Pitam se ko je tu lud, zbunjen. Jesi li blesav ako platiš, a ti papiri na kraju uglavnom kako je povijest pokazala ništa ne znače.
Sve to stoji što si napisao i potpuno se slažem,ali kada sagledaš malo situaciju koja je sada u državi i kako sve stežu,što misliš kako će tek nagodinu biti?
Kada mi je bio inspektor iz H voda kazna za eksplataciju vode bez dozvole je oko 20000kn i sada kako napominjem država je u totalnom ku...u
doh): stišču sve barem oko nekih stvari mirno spavaš.
Ipak smo u toj EU i nažalost propisi,edukacije,i sve po PS-u će biti stvarnost,zato i daju neke rokove,kako se sjećam upisnik u UPISNIK TRGOVACA VOĆEM I POVRĆEM,imao je isto rok pa je produžena i više nema upisa ako si bio onda aktivan u OPG-u,pa legalizacije,pa sada ova tkz. legalizacija bunara imala je rok 30.6.2013. pa su je produžili do 29.12.2013. i to je krajnji rok,ne rade oni to bez razloga.
Što mislite koliko je to u blagajni države oko 500kn od svakog proizvođača na godinu,a do sada 0kn,malo proračunajte.
Koje su procedure za izgradnju novog zdenca-bunara pa to je katastrofa,zato sam i požurio na ovo pojednostavljeno.
Biti će nagodinu svašta od kazne tko se ne educira npr. za prskanje,pa za integralnu proizvodnju edukacija,i štošta drugo,papira nikada dosta.
Da se pohvalim danas telefonski dobio potvrdu da je vodoprivedna dozvola odobrena ali da će malo kasniti jer imaju strašnu navalu ovih zadnjih 10-tak dana.
Samo da napomenem da sam je počeo ishođivat u 6 mjesecu