• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

C-355 360 kočnice

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,742
Ursus nema onaj poprečni cilindar, on ima jedan duži, a jedan krači podpedalni cilindar.
Ti si ga naravno montiral da lajtunzi koji vode prema kotačima dole gledaju?
Obavezno ugradi bilo kakav cilindar jer na štangicama nebuš dobro poštelal i opet bi mogel problem imati.

Rijad ursus

Novi član
Tu od
17 Velj 2026
Poruka
17
Pratim ja na youtube Čiča Zlaja kanal i nedavno je radio cijevi od kocnica i cilindre na 355 i postavio bas taj poprecni i danas mi u radnji sa dijelovima ponude to i ja kupim, a kod prijatelja na c-360 nema poprecnog nego je jedan duzi. Ali neka, malo dok prođe sezona baliranja i košenja pa ću se pozabaviti time. Hvala jos jednom.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,428
Promašil si ceo fudbal, u Ursusovom cilindru klipiči nemaju oprugu između sebe...
TI si upravu , kako si protumačio.
Za cilindar sam tvrdio ili napisao uopšteno prema većini a prema konkretnom .
...Ja neznam tačno za tu vrstu ali svi radni cilindri..
Ja na osnovu svojih opisanih stavki nevidi smisao tvojeg komentara , u tvoj se nisam mješao niti šta osporio. Jedino možad vidim da si to prilagodio nekoj sebi znanoj potrebi.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
6,018
Ti ništa ne vidiš i u ničijem komentaru ne vidiš smisao napisanog osim onoga što ti postuješ i u sve su kužiš i sve znaš. I uvijek se petljaš u neke postove i to je sasvim OK ali to na način da u određenu tematiku pišeš općenito i na široko pokušavajući objasniti stvari koje se ne odnose direktno i konkretno na određeni problem. I naravno onda se upuštaš u neke rasprave sa određenim argumentima koji nemaju direktne veze sa navedenim problemom.
Nemaš nikakve potrebe odgovarati na ovaj moj post ali naravno da možeš. :cool:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,428
Ti ništa ne vidiš i u ničijem komentaru ne vidiš smisao napisanog osim onoga što ti postuješ i u sve su kužiš i sve znaš. I uvijek se petljaš u neke postove i to je sasvim OK ali to na način da u određenu tematiku pišeš općenito i na široko pokušavajući objasniti stvari koje se ne odnose direktno i konkretno na određeni problem. I naravno onda se upuštaš u neke rasprave sa određenim argumentima koji nemaju direktne veze sa navedenim problemom.
Nemaš nikakve potrebe odgovarati na ovaj moj post ali naravno da možeš. :cool:
Kako si napisao ovaj komentar za mene ja vidim da si i ti tako isto ovo iskomentarisao. Nešto nasiroko i okolo a mogao si direktno recimo u ovoj temi su tri moja komentara bez ovog. Nešto si vidjeo pa to napisi ili citiraj šta sam sa kime o oko čega komentarisao polemisao ili.. šta ja to kod njega ili čiji komentar nisam uvažio,koji sam komentar morao vidjeti a nisam i uvažiti.
Ja sam u dva komentara napisao kojim bi redom išao i tražio problem uvažavajući komentar koji je stavljen od člana da nevidi da su pakne ostećene i da nigdje nevidi nikakvih oštećenja.

Možda ima negdje nešto u nekoj temi kako navodiš da sve komentarišem i da se miješam, pa ako sam tvje ne uvažio, omalovaži tvoj nek proizvod, rad, naćin resavanja nekog problema. Mozada smatraš da ja nebi treba komentarisatu nešto što radim, da ne idem unazad evo idem unaprijed pa mi daj smjernice kako bi trebao postupiti da ne pogriješim. Trebam u narednih nekoliko dana da popravljam jednoosovinku kiper prikolicu, ručne izrade, koju je vlasnik oštetio na nači da nije izvadio bolcne te kipom pomotao šasije obe. Dali je to poželjno na ovom forumu, dali je to nekom intetesantno, dali ja treba poslije toga da bilo šta komentarišem vezano za kiper prikolice, dali sam mjerodavan po bilo kom osnovu, dali smatraš da moje upustanje u resavanja takvog problema proizvodi štetu a ne rešenje.

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
388
Autor ove teme je zatražio pomoč , u posljednjih nekoliko postova ne vidim da mu se ikako pomoglo , stanite malo na loptu .

Rijad ursus

Novi član
Tu od
17 Velj 2026
Poruka
17
Kako si napisao ovaj komentar za mene ja vidim da si i ti tako isto ovo iskomentarisao. Nešto nasiroko i okolo a mogao si direktno recimo u ovoj temi su tri moja komentara bez ovog. Nešto si vidjeo pa to napisi ili citiraj šta sam sa kime o oko čega komentarisao polemisao ili.. šta ja to kod njega ili čiji komentar nisam uvažio,koji sam komentar morao vidjeti a nisam i uvažiti.
Ja sam u dva komentara napisao kojim bi redom išao i tražio problem uvažavajući komentar koji je stavljen od člana da nevidi da su pakne ostećene i da nigdje nevidi nikakvih oštećenja.

Možda ima negdje nešto u nekoj temi kako navodiš da sve komentarišem i da se miješam, pa ako sam tvje ne uvažio, omalovaži tvoj nek proizvod, rad, naćin resavanja nekog problema. Mozada smatraš da ja nebi treba komentarisatu nešto što radim, da ne idem unazad evo idem unaprijed pa mi daj smjernice kako bi trebao postupiti da ne pogriješim. Trebam u narednih nekoliko dana da popravljam jednoosovinku kiper prikolicu, ručne izrade, koju je vlasnik oštetio na nači da nije izvadio bolcne te kipom pomotao šasije obe. Dali je to poželjno na ovom forumu, dali je to nekom intetesantno, dali ja treba poslije toga da bilo šta komentarišem vezano za kiper prikolice, dali sam mjerodavan po bilo kom osnovu, dali smatraš da moje upustanje u resavanja takvog problema proizvodi štetu a ne rešenje.

Hajde druze ne patetiši i ne glumi žrtvu. Niko ti nije rekao da ti ne znaš nego svako iznosi svoje mišljenje opusti se, stani na loptu malo

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,428
Hajde druze ne patetiši i ne glumi žrtvu. Niko ti nije rekao da ti ne znaš nego svako iznosi svoje mišljenje opusti se, stani na loptu malo
Poslednji moj komentar nema veze sa tobom, niti si imao potrebu da se umiješaš. Ja ništa ne glumim, ako mi neko održi predavanje ja insistiram na pojašnjenju takvog komentara. Takvo objasnjenje neće biti i to nije prvi put.

Najnoviji postovi

Na vrh