A kad upotrebljavaš navedenu cirkulaciju?Lakse prolazi "termosifonskim zakonom" mimo pumpe nego kroz pumpu...sigurno i potvrdjeno.
Kad nestane struje...A kad upotrebljavaš navedenu cirkulaciju?
Je, al kod tebe struji topla voda prema gore, a kod ostalih nas vodoravno pa male leve pa desne pa....@Lee Champa totalno krivo razmišljaš. Kod mene prirodnom cirkulacijom je grijanje jednako cirkulaciji s pumpom.
🥂
Nema dole na povratu pumpe vode iz radijatora...ova donja pumpa je pumpa za solare...dakle topla voda ide u cijevi direktno i tako lagano "gura" hladnu nazad u pec...a za klapnasti ventil nisam cuo ...neznam kaj je to.@sttipa to koji ti radijatori rade ili ne rade ovisi prvenstveno o visinskoj razlici od peći do njih i promjeru cijevi.
Ako je peć u podrumu, a radijatori gore u stanu - svi budu grijali. Ti NEMAŠ nepovratni klapnasti ventil paralelno zaštitnoj pumpi kotla i ta pumpa ti guši povrat vode iz radijatora u peć. Sve sam ja to studiozno i dubinski proanalizirao dok sam kupovao materijal. Sve sam ja to dobrovoljno platio i znam što laprdam i tipkam.
Đabe tebi ako imaš bajpas oko pumpe za stan, ako imaš drugu pumpu, dolje, na povratu ohlađene vode u peć, bez bajpasa, nepovratni klapnasti je taj "nužno potreban bajpas", bez bajpasa ta zaštitna, donja pumpa je neželjeni "otpor" prirodnoj cirkulaciji.
Tipkam da bi Vam pomogao, ne želim nikome štetiti. 🙃🥂
Nema dole na povratu pumpe vode iz radijatora...ova donja pumpa je pumpa za solare...dakle topla voda ide u cijevi direktno i tako lagano "gura" hladnu nazad u pec...a za klapnasti ventil nisam cuo ...neznam kaj je to.