Nažalost ,mislim da otvorene sisteme  više nitko  i  ne radi a moderni  instalateri ga i neznaju raditi ,iako  je jednostavan. Ja  sam  htio da ga radi meni ,ali  veli instalater da to nikad nije delao,ali kak mi je prijatelj ,pristao sam i  na zatvoreni.Kaj  se tiče  izvlačenja  topline iz peći  kad se pregrije ,moglo bi  se skemijati,mada je prilično komplicirano ,dodatni  izvod na kotlu koji bi pomoću regulatora  propuha(drugog) na  npr.95 potpuno otvarao klapnu na dimovodu  ali to  je  već  fantaziranje.  Naravno  da nijedna vrsta zaštite  nije apsolutno sigurna ,pa tako  ni  ranije      spomenuta  termička zaštita  kotla.  Sklapao  sam kotlove u koje sam montirao tu  spiralnu cijev i na nekim vrstama kotlova ,zbog njihove konstrukcije ,ta cijev bude prilično ograničene  dužine a time i ograničene efikasnosti. Dobro je to imati ,ali  nije  garancija sigurnosti. I dobro  veli  Zwer ,i  trgovci i neki instalateri zijevaju kad  spomeneš  termičku zaštitu.
Oficir  ,stvar  je  jednostavna  a preinaka ovisi o tvojoj maštovitosti.  Ukratko ,i  ložište  i  prostor  ispod  ložišta  moraju biti zadihtani a iz  vana(kroz pod  npr.)  dovlačiš  cijev pod   ložište  i preinačiš regulator propuha da  zatvara  tu cijev. Na novijim pećima  postoje  i sistemi  dovođenja Sekundarnog zraka na točno određenu poziciju u ložištu  ,čime se znatno poboljšava  izgaranje  pa ono bude  dobro i  bez onih  famoznih 90 ,dakle i   na nižim temp. prljanje dimnjaka  i  kotla   bude manje.