@isalopek pročitao sam što si napisao na onom drugom forumu
(I primjetio sam da ako mi ostane raditi pumpa grijanja sanitarne vode nakon sto se pec zagasi (jer je termostat spojen na pec) da mi vuce vodu iz at spremnika. Pretpostavljamn da bi nepovratni na ovoj lokaciji to zaustavio ili jednostavno prebaciti termostat na neko drugo mjesto?).
Ako nekakvi "senzor" skuži da je "sanitarna voda u tvojem bojleru za kupanje" trenutno nedovoljno zagrijana, on samo daje nalog da se počne dogrijavati tu sanitarnu vodu. Ne zna on / senzor, da li ju mi budemo dogrijali toplijom vodom iz spremnika topline, električnim grijačem, ili iz peći za centralno. Pa spremnik topline valjda imaš za to da imaš prije svega "sigurnost" ali i komociju, u vidu manjeg broja loženja, ili vanredne dopune / dogrijavanje bojlera za grijanje? Daj pojasni i to, jer nije mi jasno?!
Iskreno nije mi jasno i ovo,
da li je prije ove tvoje zadnje intervencije i prespajanja cijevi,
tvoj bojler bio spojen kao samo još jedan od radijatora na sistem??? Ako je bilo tako, onda ništa čudno da ste imali stalni manjak tople vode za kupanje - a to je katastrofalan propust projektanta i izvođača tvojeg centralnog grijanja.
Jednako tako, ne mogu skužiti kako je točno ugrađen tvoj troputni miješajuči ventil, jer u praksi postoji točno 8 (osam načina) za ispravnu ugradnju - ali za određene potrebe. Ako treba nađem PDF u kojem su svih 8 načina pokazani u shemama i protocima.
Hajde, daj odgovori da li vrela voda ide po cijevi za povrat vode iz radijatora u kontra smjeru u radijatore, daj skiciraj kako je točno "orijentiran" ugrađen tvoj troputni miješajuči ventil, obzirom na 8 mogućnosti. Ovo je jako zanimljiv problem i rado bi da ga što prije razotkrijemo i riješimo.
Pogledaj ove crteže molim te, na linku: