• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Centralno i ostalo grijanje

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ovaj moj je 650W (nije sinus) more vrtiti pumpu (kad nestane struje), ali ju nemre pokrenuti.
20230129_223216.jpg
I on ima jednu 12V bateriju
20230129_222128.jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Jučer stigel odgovor iz firme EMSO. Prema očekivanju Sole Blue Energy 450 trenutno nemaju na zalihi. Navodno ga očekuju za cirka mjesec dana pa neka ih kontaktiram oko 20. veljače.
Ne mogu si pojasniti zakaj, ali nekak mi se taj dopal na prvu i ako cijena ne bu preveč skočila u odnosu na prijašnju, planiram ga kupiti. Živi bili pa vidjeli, kaj bu za mjesec dana. ;)

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Jel se da nešto od ovog iskoristiti?

Prilozi

• 20230210_161758.jpg
    20230210_161758.jpg
    31.7 KB · Pregleda: 29
  • 20230210_162009.jpg
    20230210_162009.jpg
    29.6 KB · Pregleda: 29

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pumpa (ak je ispravna), šalteri, termo-manometar, instalacija...
Jedini problem kaj je pumpa nestandardnih dimenzija, pa je nemreš zamjeniti standardnom, već samo onom takvih dimenzija.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Da se ponovim opet sa pitanjem, da li ima tko doma u funkciji ovakvu pumpu?

Prilozi

• product.jpeg
    product.jpeg
    14.1 KB · Pregleda: 30

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
U normalnom radu da li svijetli POWER ON ili ne, to bi navodno trebalo označavati da ima šumova u sistemu, nisam prije koristio nijednu osim prve brzine pa nisam ni znao da mi se čuje šum u sistemu koji smeta kad je tišina u sobi. Ne znam da li je to od početka svijetlilo ili ne.Odzračio sam sve već desetak puta tako da joj ne mogu pomoći drukčije, a sama se izgleda ne odzračuje. Cijena pumpe nije baš mala da idem za probu kupiti drugu.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
nije to samo tvoj problem, moja je pumpa 25 metara od kuće i po cijevima se čuje da zuji...terma neka...
ne zuji u prvoj brzini, i zato stalno dela u njoj...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Onda ili nešto s njihovim uputama ne štima ili si ja ne znam protumačiti upute.

Prilozi

• Screenshot_2023-02-11-17-41-27-857-edit_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
    Screenshot_2023-02-11-17-41-27-857-edit_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
    59.3 KB · Pregleda: 17

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Kod mene nema ni šumova nit nedovoljnog grijanja.
Tlak je 1.2-1.3 bar-a,i to je to.

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
633
U normalnom radu da li svijetli POWER ON ili ne, to bi navodno trebalo označavati da ima šumova u sistemu, nisam prije koristio nijednu osim prve brzine pa nisam ni znao da mi se čuje šum u sistemu koji smeta kad je tišina u sobi. Ne znam da li je to od početka svijetlilo ili ne.Odzračio sam sve već desetak puta tako da joj ne mogu pomoći drukčije, a sama se izgleda ne odzračuje. Cijena pumpe nije baš mala da idem za probu kupiti drugu.
Svijetli kad radi, nema šumova. No ja ne koristim termoglave a brzina je najsporija kako vidiš.

Prilozi

• 20230211_192839.jpg
    20230211_192839.jpg
    34.7 KB · Pregleda: 19

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Hvala, to me je zanimalo, očito onda u uputama krivo piše. I meni je logično da cijelo vrijeme svijetli POWER ON plus brzina u kojoj je.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Prvo se svima ispričavam kaj sam umjesto 24 napisal 48 (neobjašnjiv tipfeler).

@plus,
razumijem da sad koristiš 24V jer je vjerojatno takav UPS. No, kod kupnje si sigurno dobro vagnul kojeg buš kupil, 12V ili 24V. Koliko te, iz pisanja na forumu, poznajem, ili 24 V ima prednosti, ili je bila povoljna nabava 24V.
Uh, ovo mi je sve do danas promaklo i dužan sam ti odgovor, oprosti.
Moja kupovina je išla preko Njuškalo oglasnika, važna mi je bila sposobnost opreme za što dužom autonomijom, s moja 4 tada raspoloživa akumulatora. Ispalo je 2 i 2 u paralelu, pa te paralelne dvije grupe u seriju na 24V, jer je takav aparat bio u oglasu. Bio sam godinama jako miran i zadovoljan.

Možda sam ja sad jako u svojoj glavi pobrkao lončiće, ali imam na pameti kao da si ti nešto pisao o čišćenju dimnjaka i kemijskom sredstvu za pomoć u tome. Ako sad totalno griješim unaprijed se i tebi svima ispričavam...

Moj dimnjak i peć, s jako rijetkim kefanjem u sezoni, bez ikakve kemije, samo moja luda glava i način pripreme drva i način kurenja:
IMG_20201126_122132.jpg
Dimnjak, slikan mobitelom, rekla je i dimnjačarka da bolji/čistiji - bez čišćenja dimnjak u praksi nije srela, ja sam jako zadovoljan nezinim komentarom.
IMG_20201126_122328.jpg
Dno dimnjaka, pepeo i čađ.
IMG_20201126_122550.jpg
Ložište i cijevni izmjenjivač - s izvađenim turbulatorima.
Rešetku na dnu ložišta glume cijevi kroz koje također cirkulira voda... Sami procijenite koliko je tu smole, katrana i čađi.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nekako mo se čini da se misli pametnim pumpama(ako su pumpe pametne kaj si ti) rijesiti ama baš svaka anomalija u sistemu i načinu loženja.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Uh, ovo mi je sve do danas promaklo i dužan sam ti odgovor, oprosti.
Moja kupovina je išla preko Njuškalo oglasnika, važna mi je bila sposobnost opreme za što dužom autonomijom, s moja 4 tada raspoloživa akumulatora. Ispalo je 2 i 2 u paralelu, pa te paralelne dvije grupe u seriju na 24V, jer je takav aparat bio u oglasu. Bio sam godinama jako miran i zadovoljan.

Možda sam ja sad jako u svojoj glavi pobrkao lončiće, ali imam na pameti kao da si ti nešto pisao o čišćenju dimnjaka i kemijskom sredstvu za pomoć u tome. Ako sad totalno griješim unaprijed se i tebi svima ispričavam...
Hvala. Odgovor uvijek dobro dojde. :ppozdrav:
Dakle prilika povoljne kupnje je bila presudna za odabir 48 V.

Kaj se tiče čišćenja dimnjaka i ložišta od smole, to je u drugoj temi pa u ovoj samo tebi čestitam na stanju dimnjaka i ložišta. (y) :love:
Imam ja jedan dimnjak čišći od tvojeg, ali on je za plinski bojler. 🤭

Najnoviji postovi

Na vrh