Prvo se svima ispričavam kaj sam umjesto 24 napisal 48 (neobjašnjiv tipfeler).
@plus,
razumijem da sad koristiš 24V jer je vjerojatno takav UPS. No, kod kupnje si sigurno dobro vagnul kojeg buš kupil, 12V ili 24V. Koliko te, iz pisanja na forumu, poznajem, ili 24 V ima prednosti, ili je bila povoljna nabava 24V.
Uh, ovo mi je sve do danas promaklo i dužan sam ti odgovor, oprosti.
Moja kupovina je išla preko Njuškalo oglasnika, važna mi je bila sposobnost opreme za što dužom autonomijom, s moja 4 tada raspoloživa akumulatora. Ispalo je 2 i 2 u paralelu, pa te paralelne dvije grupe u seriju na 24V, jer je takav aparat bio u oglasu. Bio sam godinama jako miran i zadovoljan.
Možda sam ja sad jako u svojoj glavi pobrkao lončiće, ali imam na pameti kao da si ti nešto pisao o čišćenju dimnjaka i kemijskom sredstvu za pomoć u tome. Ako sad totalno griješim unaprijed se i tebi svima ispričavam...
Moj dimnjak i peć, s jako rijetkim kefanjem u sezoni, bez ikakve kemije, samo moja luda glava i način pripreme drva i način kurenja:
Dimnjak, slikan mobitelom, rekla je i dimnjačarka da bolji/čistiji - bez čišćenja dimnjak u praksi nije srela, ja sam jako zadovoljan nezinim komentarom.
Dno dimnjaka, pepeo i čađ.
Ložište i cijevni izmjenjivač - s izvađenim turbulatorima.
Rešetku na dnu ložišta glume cijevi kroz koje također cirkulira voda... Sami procijenite koliko je tu smole, katrana i čađi.