Suhi briketi, kada ih staviš, zašmelcana-zakoksana unutrašnjost peći ti bude sva obgorjela, i peć ti bude čista kao sunce. Pri tome malo otvoriš zračnu klapnu na 80-85 "C, da zašmelcana unutrašnjost peći ljepše obgori, ali pazi da ne pretjeraš sa temperaturom, neidi preko 85 "C. Pa javi kako je prošlo.El ima nesto tipa diavoline al efikasnije za čišćenje
Ako su "ozračeni" onda imaju u sebi zraka i ne valja, ali ako su "odzračeni" onda je sve u redu, nema zraka u njima, tako mora i biti.Mislim jer ne dogura toplu vodu u zadnje radijatore (ozračeni su) a ovih 10 skoro jednako griju
Kupit cu izolaciju za cijevi i izolirati u kotlovnici.
Ne preostaje mi sad nista nego loziti
Odzračeni su😅Ako su "ozračeni" onda imaju u sebi zraka i ne valja, ali ako su "odzračeni" onda je sve u redu, nema zraka u njima, tako mora i biti.
A znaš na kaj mislim 😉😂Dok si je ozračio ili odzračio???
Tako sam i ja imao problem sa zadnjim radijatorom, samo je moj slabo grijao, negdje u sistemi prije radijatora napravio se zračni čep. Riješio sam tako što sam na radijator ugradio automatski ozračnik i prigušnicu na radijatoru otvorio do kraja.Mislim jer ne dogura toplu vodu u zadnje radijatore (ozračeni su) a ovih 10 skoro jednako griju
Kupit cu izolaciju za cijevi i izolirati u kotlovnici.
Ne preostaje mi sad nista nego loziti
Daje ona dovoljno kad digne temperaturu da je vruća voda u peći
Ajde podesi da ti kadnije pali pumpu,tamo oko 55Sad sam stajao kraj peći pratio..ubacio sam drva ,cug na peći skoro na pola a cijevni termostat metnem 45°
Naravno da ti gasne, jer kad pumpa krene,kako cirkulira voda tako ti dolazi hladna iz sistema u peć i pošto ti je cijevni termostat nisko naštelan gasi ti pumpu.Na peći se podigne temp. Na nekih 65° uključi se pumpa radi malo manje od minute i ugasi se ,spane temp. na peći i kad se zagrije peć pumpa se pali i opet radi manje od minute
Imam dva automatska odzračnika na najvišoj točki prije tih zadnjih radijatora. Jedan je na polazu drugi na povratuA znaš na kaj mislim 😉😂
Tako sam i ja imao problem sa zadnjim radijatorom, samo je moj slabo grijao, negdje u sistemi prije radijatora napravio se zračni čep. Riješio sam tako što sam na radijator ugradio automatski ozračnik i prigušnicu na radijatoru otvorio do kraja.
Daje ona dovoljno kad digne temperaturu da je vruća voda u peći
Namjestim al onda mu puno vise treba da podigne temp. pa su puno veći razmaci od paljenja pumpe i soba brzo ohladi i čim se pokrene pumpa ,dođe hladna voda i temp. peći spane ispod 60°Ajde podesi da ti kadnije pali pumpu,tamo oko 55
Naravno da ti gasne, jer kad pumpa krene,kako cirkulira voda tako ti dolazi hladna iz sistema u peć i pošto ti je cijevni termostat nisko naštelan gasi ti pumpu.