• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Centralno i ostalo grijanje

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
613
Nemam pufer a mislim i ako bi ga ugrađivo mislim da bi jedan od 2000 lit.bio dobar i automatika da mi pusti vodu iz pufera u 6h. pa dok idrži.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
932
Imamo istu situaciju samo što ja trošim 10 metara manje, a kuća mi je na brdu.
Ako kuća ima dobru termoizolaciju onda je skoro svejedno gdje je kuća locirana jer su gubitci kroz zidove minimalni, najviše gubitaka onda ide kroz ventilaciju (otvaranje prozora i vrata). Ako nije termoizolirana onda lokacija možda igra malo veću ulogu ali nije onda problem u lokaciji..... Koliko sam čitao po forumima najveći problem grijanja na drva su loše (neadekvatne) peći i neiskustvo/neznanje pećokuraca kako se ispravno loži peć (temperatura u kotlu, suha drva itd.), pa onda korisnici koji često vole grijati dvorišta (njima niti najbolja peć ne može pomoći). Onda ima loše koncipiranih kuća, ljudi si ne odvoje objekt po etažama, pa im je dole stalno hladno i tu se stalno maksimalno 'kuri' (a opet je hladno) dok je u gornjim etažama prevruće pa se gore otvaraju prozori da se nekako izdrži (grije dvorište). Lijepo je imati velike voluminozne i spojene prostore.... ali to dobro prolazi samo u klimi gdje se ne mora grijati..... tako da nije uvijek problem u kotlu i sistemu grijanja, makar i tu ima svakojakih đakonija.

Na vrh