• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Centralno i ostalo grijanje

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,638
Jasno. U koju točku sad spajam novu peć?
Trenutno Vam ne dajem odgovor na to pitanje. Uzimam si luksuz, da se vratim u prošlost i osvježim po tom pitanju svoje moždane vijuge. Šema za to ima u ogromnom broju, na Internetu, nisu sve idealne. Da li ste unazad 4 godine probali i sami odabrati koju, ako jeste, slobodno pokažite da vidimo?! (Nije vrag da možda niste poduzimali drugo baš ništa :unsure:)
1 i 2 trebam i kod nove peći, i onda ne trebam laddomat? na koliko se stupnjeva namješta troputni miš ventil - 1?
Ako realizirate na način kako sam Vam 2022. god. predložio, ne treba Vam Laddomat, tada je kao uređaj bio skuplji od kupnje komponenti: cirkulacijske pumpe, troputnog termostatskog miš ventila i klapnastog nepovratnog vdntila, s spojnim materijalom, tzv fitinzima. Kakve su cijene svemu tome danas - nemam pojma.

Nema namiještanja troputnog termostatskog miš ventila. On ima u sebi tempetaturno osjetljivu patronu, umetak, koja ga otvara, ili zatvara po temperaturi vode koja struji kroz njega. Termostat je njegov "motor", on tanca, pleše, pulsira s tim ventilom i pazi na Vašu peć, da nema kondenzacije, katrana, itd.

Obratite pažnju kako izgleda simbol termostatskog troputnog miš ventila, a kako običnog ručno podesivog, drukčije ih crtamo, morate to razlikovati kao slova abecede.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,739
Ne razmem se puno u to centralno grijanje, ali peć i ledomat mi nikak nejdu skupa. O kakvoj se tu vradžbini dela to ja izgleda nigdar nebum shvatil. :unsure: :ppozdrav:

Najnoviji postovi

Na vrh