majstornikola
Član
- Tu od
- 22 Tra 2012
- Poruka
- 97
Molim ako netko zna tko u HR. prodaje gume za čerupaljke i koja je cjena po kom.
Pa trebalo bi biti u svakoj trgovini koja se bavi prodajom poljoprivrednih proizvoda a ima ih i u oglasnicima pod gumeni prsti.Molim ako netko zna tko u HR. prodaje gume za čerupaljke i koja je cjena po kom.
i pitanje dali poplave nakon vožnje po bačvi sa tim gumama?
kako si oh uspio kupiti...netko ti donio...jer ja sam išao u Šid na vašar po njih. donja dva reda stavi na razmak 80 mm, treći možeš na 10 cm a više redova nemoraš. na donju ploču možeš na 10x10 cm s tim da prvi red što više rubu ploče. jedan red...ja sam prvi na bačvi skratio.. tako da ti pile nemože nigdje zapeti. i prsti na ploči se vrte točno do ovih na bačvi...prvi red. ploča ti mora biti manja od ruba od bačve da ima kud perje curiti za 8 cm tj 4 cm po rubu. pazi na motor ako je mono 1,1 kw, a trofazni može i 0,75, i broj okretaja ne više od 1200 jer nečeš moć dobit okretaje na ploči koji moraju biti oko 250 o/min.Stigli gumeni prsti iz Inđije(vojvodina) e sad kupio sam 150 kom. dali je bolje smanjiti razmak između prstiju na 70-80mm , kažeju komšije da manje lupa i bolje očisti.
Bačvu sam dogurao ploču 5mm sutra režem po rubu od bačve - unutarnji 20mm još da na otpadu skinem usovinu od perilice i ideme švajsati ,kad proradi ako sve bude OK! nosim u helenu pocinčat da se mogu po selu preser...:rolfer:
kako si oh uspio kupiti...netko ti donio...jer ja sam išao u Šid na vašar po njih.
Da , direkt iz "fabrike" bio moj tata sa rođakom koji ga poznaje pa tako da mislim da si ti bolje prošao na vašaru(janjetina cajke ...):rolfer:
a ja samo dobio u kesi i od jagnjetine ništa a danas u Rumi vašar bem te životeartyman: ali nešto mi Kladuša na vidiku pa će da se popravim:lol: