gdje se može nabaviti sjeme domaćeg češnjaka?
zasadio bi ga na nekih 500 m2.
gdje se može nabaviti sjeme domaćeg češnjaka?
zasadio bi ga na nekih 500 m2.
Malo si zakasnio prijatelju i sa kupovinom a i sa sadnjom istina da se moze saditi i na proljeće no daleko je sitniji i manje kvalitetan.
kako kome.
Moje iskustvo veli da se proljetni dugo drzi, dok jesenski moram trositi odmah, u roku od mjesec, dva. Evo proljetni drzim u prostoriji, jos je kao da sam ga jucer ubrao. Naravno, onaj tko ce saditi za prodaju njemu je proljetni bolji jer je, kako si i sam naveo, veci (o kvaliteti okusa ne bih jer znas kako kazu, u malim bocicama otrov stoji )
Pošto ja sa lukom inače nisam na "ti" interesuje me kad bi ga bilo najbolje prihraniti i čim?:icon_mrgreen:
da jesenski je bolji to si mislio a i veći .a to da moraš jesenski trositi odmah nebi se slozio jer ja ti ga mogu sada nasikati i vidjet ćeš da je isti kao u 10 mjesecu drzim ga u podrumu ali na suhom mjestu i počne mi klijati tek u 4 mjesecu biće da ti nisi sadio pravi domaći češnjak u jesen.imaš slike mojeg domaćeg češnjaka na stranicama ispred pa vidi.evo slika sada slikana za sebe ostavio malo losiji hehehe ali ne nazire se klica a ni nece još 2 mjeseca
[/URL][/IMG]
Nema klice al mi je nekako taman, kao da je već počeo da trune.Što se tiče podruma nije dobro mjesto za njega pa zato tako i izgleda.
To je suho i tamno mjesto sa ujednačenom temperaturom a ovo šta fali to sam danas jeo nije mi bio okus truleži kada sam ga ogulio izgledao je kao da je ovog trena ubran hihihihhi češnjak je ljubičast takva je sorta a imam i koji je smedj ti sigurno imaš sa bjelom opnom hehehehehe pa nisi navikao na ovu boju.na postovima ispred imaju slike mog češnjaka koji sam prodao za sebe sam ostavio sitniji no ništa manje kvalitetan.:
Daas malo išao u vrt i izvadio jedan lukac iz zemlje.
Ničim nije prskan niti sam oko njega išta radio od kako je zasađen.
Luk nije u plasteniku na otvorenom je, znalci dali je u ovo vrijeme dobar ukupna dužina je oko 60 cm.
mislim da je ovaj crveni sitniji mozda kvalitetniji i okusniji
Daas malo išao u vrt i izvadio jedan lukac iz zemlje.
Ničim nije prskan niti sam oko njega išta radio od kako je zasađen.
Luk nije u plasteniku na otvorenom je,
jel to u rijeci ili u brčkom?:icon_jook:
Jesenski češjak
Jesenski češnjak sadi se ujesen, prezimljuje, i u idućoj godini razvija vegetativnu masu i lukovicu - glavicu. Ima kraće razdoblje mirovanja pa se repromaterijal ne može čuvati do proljeća iduće godine. Većina ovih ekotipova ima krupnije i šire listove, krupniju lukovicu s manjim brojem krupnih češnjeva u lukovici.
Proljetni češnjak
Ima kultivare i ekotipove koji se sade u proljeće. Potrebno je dulje razdoblje mirovanja i dobro se mogu čuvati u uvjetima uzgojnog okružja sve do proljeća. Osjetljiviji su na niske temperature, što je drugi razlog sadnje u proljeće. Lažna stabljika i listovi tanji su i uži, a glavica sitnija s većim brojem sitnih češnjeva u glavici.
sve je to meni jasno što se sadi, samo mi je bitno da nije kineski.....
ajd daj koju sliku
Jesenski i proljetni češnjak beru se u jesen krajem devetog i početkom desetog mjeseca ovisi o klimi i sazrijevanju znači ja svoj nisam morao posaditi na jesen u 11 mj nego na proljeće u 4 pa ne razumijem ovo sta si ti napisao.da se ne može čuvati?
Koristan tekst za početnike u uzgoju češnjaka !