"Roba" jučer preuzeta u Rijeci.
Ocjena: Extra klasa.
Sada čekam jesen za sadnju.
Hvala Gorski.
Kad već nismo stigli popiti pravu onda evo jedne virtualne artyman:
Sokole kineski se ne može sijeti , odnosno ne niće jer je ozračen gama zrakama
Stajski gnoj je smrt za češnjak u koliko ga se sadi iste godine na parcelu koja je nagnojena istim !!! Jaka zemlja i puno dušika koji češnjak ne podnosi !! Stajski gnoj da , ali samo drugu godinu nakon gnojenja[/QUOTE
Ja pričam o domaćem svom češnjaku a napisao kako radim i stavio slike svojega proizvoda stavite vi svoje ! a i svatko tkoje kupio bio je iznenadjen kvalitetom i veličinom nemam namjeru bilo kome da ponovno objašnjavam ili se pravdam sve šta sam napisao istina je i korišteno u mojoj praksi ne brinite ja vam ne mogu biti konkurencija jer sadim malu površinu više iz gušta.A šta se tiče stajskog gnoja nitko nije govorio da se stavlja frižak nepreradjen nego star bar 2do 3 godine sa tim gnojim jer moj domaći češnjak neće nikako drukčije da uspjeva nego tako i samo na ovoj mojoj goranskoj zemlji koja nije vidjela umjeta godinama a kamoli pesticida . a vi šta sadite hibridna sjemena molim vas olabavite i budite realni jer taj vaš hibridni ne može parirati mom domaćem eko češnjaku.:icon_e_biggrin::icon_thumright:
Moj prošlogodišnji proljetni luk je sličan vašemu, samo što je iz BiH obratite pažnju na gramažu.
Odakle ti taj podatak, iz znatiželje je posijan taj kinez kupljen u nekom trgovačkom lancu. Normalno se razvijao i rastao,čak je i dao sjemenjake. Opet sam te male sjemenjake-lukovice veličine zrna kukuruza kokičara ponovo posadio,sada dobro izgleda.
Vinkovci koliko ti je prinos češnjaka po kj ili ha
Stajski gnoj je smrt za češnjak u koliko ga se sadi iste godine na parcelu koja je nagnojena istim !!! Jaka zemlja i puno dušika koji češnjak ne podnosi !! Stajski gnoj da , ali samo drugu godinu nakon gnojenja[/QUOTE
Ja pričam o domaćem svom češnjaku a napisao kako radim i stavio slike svojega proizvoda stavite vi svoje ! a i svatko tkoje kupio bio je iznenadjen kvalitetom i veličinom nemam namjeru bilo kome da ponovno objašnjavam ili se pravdam sve šta sam napisao istina je i korišteno u mojoj praksi ne brinite ja vam ne mogu biti konkurencija jer sadim 30 sa 20 metara više iz gušta.A šta se tiče stajskog gnoja nitko nije govorio da se stavlja frižak nepreradjen nego star bar 2do 3 godine sa tim gnojim jer moj domaći češnjak neće nikako drukčije da uspjeva nego tako i samo na ovoj mojoj goranskoj zemlji koja nije vidjela umjeta godinama a kamoli pesticida . a vi šta sadite hibridna sjemena molim vas olabavite i budite realni jer taj vaš hibridni ne može parirati mom domaćem eko češnjaku.:icon_e_biggrin::icon_thumright:
U Hrvatskoj ne postoji konkurencija kod proizvođača češnjaka!!!!!! Cilj i želja mene kao i mojih suradnika jeste da se što više proizvodi i da izbacimo kineza :icon_exclaim: To je dugotrajan posao i ako se itko planira baviti proizvodnjom češnjaka bez pomoći određenih pesticida teško će uspjeti
U Hrvatskoj ne postoji konkurencija kod proizvođača češnjaka!!!!!! Cilj i želja mene kao i mojih suradnika jeste da se što više proizvodi i da izbacimo kineza :icon_exclaim: To je dugotrajan posao i ako se itko planira baviti proizvodnjom češnjaka bez pomoći određenih pesticida teško će uspjeti
Početna
Syngentin program
Sredstva za zaštitu bilja
Dual Gold 960 EC je selektivni herbicid za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih i nekih širokolisnih korova u raznim kulturama.
Sastav:
S-metolaklor (960 g/l).
Formulacija:
Koncentrat za emulziju (EC).
Opis pripravka:
Djelatna tvar S-metolaklor pripada herbicidima iz skupine kloracetanilida. U toj kemijskoj skupini ističe se kao jedna od djelatnih tvari sa najdužim rezidualnim djelovanjem i najvećom selektivnošću za kulturne biljke u kojima se upotrebljava.
:
Dual Gold 960 EC je zemljišni herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih travnih korova: običnog koštana (Echinochloa crus-gali), obične svračice (Digitaria sanguinalis), muharika (Setaria spp.), divljeg prosa (Panicum spp.) i djelomičnom suzbijanju divljeg sirka iz sjemena (Sorghum halepense), te nekih jednogodišnjih sjemenskih širokolisnih korova u kukuruzu, soji, suncokretu, šećernoj repi i duhanu.
U kukuruzu (osim sjemenskog kukuruza):
- prskanjem dobro pripremljenog tla nakon sjetve a prije nicanja usjeva;
- na lakim tlima u količini 1 - 1,2 l/ha uz utrošak 200 – 400 l vode/ha,
- na srednje teškim tlima u količini 1,2 – 1,4 l/ha uz utrošak 200 – 400 l vode/ha,
- na teškim tlima u količini 1,5 l/ha uz utrošak vode 200 – 400 l/ha.
U šećernoj repi:
- prskanjem dobro pripremljenog tla nakon sjetve, a prije nicanja u količini 0,8 -1 l/ha uz utrošak 200
– 400 l vode/ha.
U soji i suncokretu:
- prskanjem dobro pripremljenog tla nakon sjetve, a prije nicanja u količini 1 l/ha uz utrošak 200 –
400 l vode/ha.
U duhanu:
- prskanjem dobro pripremljenog tla 5 dana prije presađivanja u količini 1 l/ha uz utrošak 200 – 400 l
vode/ha.
Male kulture i male namjene:
1) Bob, grah, grašak, leća, mrkva, slanutak, tikvice, obična tikva (Cucurbita pepo), velika bundeva (Cucurbita maxima) (za pečenje i za ulje), lan (za vlakno i ulje), kim i korijandar, za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih korova u dozi 1,25 – 1,4 l/ha uz utrošak 200-300 l vode/ha. Sredstvo se primjenjuje nakon sjetve a prije nicanja (pre-em).
2) Celer za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih korova u dozi 1,25 – 1,4 l/ha uz utrošak 200-300 l vode/ha. Sredstvo primijeniti prije sadnje sadnica, prskanjem tla očišćenog od korova.
3) Češnjak, luk (iz lukovice), vučika (Lupinus) za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih korova u dozi 1,25 – 1,4 l/ha uz utrošak 200-300 l vode/ha. Sredstvo primijeniti nakon sadnje, dok je vrh izdanka ispod površine tla.
4) Hmelj za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih korova u dozi 1,25 – 1,4 l/ha uz utrošak 300-300 l vode/ha. Sredstvo primijeniti prije nicanja pupoljaka, prskanjem tla očišćenog od korova.
NAPOMENA: Dozvoljena je primjena jednom godišnje tijekom vegetacije. Viša doza se koristi na teškim ili humusom bogatim tlima. Za dobro djelovanje herbicida potrebne su padaline u periodu od tretiranja do 10-14 dana nakon tretiranja. Primjenjuje se na dobro obrađenu površinu tla.
OGRANIČENJA: Ne smije se primjenjivati na lakim pjeskovitim tlima, na kiselim tlima čiji je pH u KCl-u ispod 5,2 i na tlima koja sadrže ispod 1,5% humusa, jer na takvim tlima može djelovati fitotoksično zbog nedovoljne sorptivnosti u tlu. Sredstvo primjenjivati na udaljenosti od najmanje 5 m od površinskoh voda.
KARENCA: Osigurana je vremenom i načinom primjene za bob, grah, grašak, mrkvu, slanutak, leću, lan (za vlakno i ulje), tikvice, običnu tikvu, veliku bundevu, kim, korijandar, celer, češnjak, luk (iz lukovice), vučiku (Lupinus) i hmelj.
Miješanje:
Zbog proširenja spektra na širokolisne korove, Dual Gold se može može miješati sa drugim herbicidnim pripravcima.
Upozorenja:
Smije se koristiti samo jednom godišnje na istoj površini. Ne smije se primjenjivati na lakim pjeskovitim tlima, čiji je pH u KCl-u ispod 5,2 i na tlima koja sadrže do 1,5 % humusa, jer na takvim tlima može djelovati fitotoksično zbog nedovoljne sorptivnosti tla. Ne smije se primjenjivati u sjemenskom kukuruzu. U slučaju preoravanja ili ranije žetve, od prskanja do sjetve žitarica treba proći 4 mjeseca.
Karenca:
56 dana za silažni kukuruz i stočnu repu. Osigurana vremenom primjene za kukuruzno zrno, suncokret, soju, šećernu repu i duhan.
Pakiranje:
500 ml, 1l, 5 l.
hvala na odgovoru no medjutim ovdje pise da se sprica prije nego cesnjak izadje iz zemlje ali kod mene je cesnjak vec vani a isto tak i trava
Sokole kineski se ne može sijeti , odnosno ne niće jer je ozračen gama zrakama
Slažem se sa svime rečenim u potpunosti, ali bih dodao, daj nam bože svima da se pesticidi mogu svesti na minimum ili barem da budu vise ekoloski prihvatljivi, pa pobogu, mi to proizvodimo, ali i jedemo i nasa djeca to jedu.
Pero, da te ispravim govoreći iz svog eksperimenta, kineski se moze posaditi i doista bez problema iznikne, cak stovise dosta brzo i ujednaceno niće, brže nego naš češnjak. I sve bude sjajno do trenutka kada list bude cca 20 cm visine i tada paf, ode dolje strune i pa pa kina.
Dakle niče i raste, ali od njega nikad glavice !
Zašto je to tako, nemam objašnjenja, niti sam mogao utvrditi što ga je to dokrajčilo.
ima jedna stara "svaki cigan svoga konja hvali" ...ja velim da je moj najbolji onaj drugi veli da je njegov najbolji i tako bi mogli do preksutra ...no medjutim mene nesto drugo zanima...zar ste svi ovdje samo da se hvalite tko ima kakvog (cesnjaka) i nacin uzgoja zadrzavate za sebe da netko novi ne bi bio konkurencija (procitao sam sve postove ovdje i malo ima o samom uzgoju a o preparatima gotovo nista, zemlju pripremit i pognojit zna vise manje svaka baba ) ili je netko ipak spreman podijelit svoje iskustvo sa drugima...ja sam konkretno pitao sa kojim preparatima suzbit travu u cesnjaku ali od nikud nikakvog odgovora (a ovdje je u svim postovima naveden jedan jedini preparat i za njega je receno da i nije bas nesto)...ne vjerujem da bas nitko ne sprica protiv trave ili pak svi imaju par kvadrata pa to rijesavaju motikanom...zahvaljujem svakome tko se odvazi podijeliti svoje iskustvo sa drugima na kraju krajeva zato i je ovaj forum da dijelimo stecena iskustva i poboljsamo proizvodnju pogotovo sad u zimskim vremenima kad najveci dio dana provodimo u kuci (bar ga ja smatram takvim i spreman sam uvjek podijeliti svoje iskustvo sa drugima o onome sa cime se ja bavim)...ako se netko nasao ovim mojim postom uvredjen ispricavam se unaprijed nije mi to bila namjera...lijep pozdrav svima...
i sa cime kemijski rijesiti korov buduci se zbog tople jeseni dosta zatravilo...za motikan i pljevljenje znam ali zbog intenzivnog posla u drugim kulturama nisam bas u mogucnosti primjeniti t.