• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Češnjak / bijeli luk

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
634
btv to guras ispred sebe ili ?

Da, ajmo reć da se njiše rukama i alatom naprijed - natrag, vrlo plitko da se pokidaju korovi i razbije pokorica...:(y):
Meni je taj alat neprocjenjiv...

Pozz Gorane ! Modriji je zato što kad Slavonac dođe na more brže pocrni nego dalmoš!!!!:icon_pidu:

Dobar, dobar!!! :icon_rofl:

Evo nekoliko fotografija bicikla, znam da će neke zanimati: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7...

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
nema ni bolesti, ni nametnika... jedino malo puzavac kvari dojam:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
I ja si što prije moram napraviti novi bicikli kojeg sam baš bio sredio da bude odličan, a ukrali su ga sa stana sa svim mogučim željezom koje je bilo tamo. :mad:

Lora

Novi član
Tu od
25 Sij 2014
Poruka
16
Nego...zanima me jel itko koristi kakav stroj za razdvajanje češnjeva? Meni se to čini skroz dobra investicija. Kad je u pitanju tona sjemenskog materijala, npr.

I zanimaju me tehnike branja češnjaka, odnosno, kako to napraviti što brže ali bez traktora, vadilica i te teške mehanizacije. Koji ručni alat je tu koristan? Mislila sam na "bicikl" staviti plug, pa proći uz svaki red, ali mi se čini da će zemlja biti pretvrda za to. Možda vilama podizati luk, ili jednostavno lašunom/motičinom opalit po lučini. Još to nisam radila a bome ni vidila kako se to radi. Nije to šala izvaditi nekoliko tona luka primitivnim metodama. A morat ću tako ove godine, jer nije ostavljen prolaz za traktor.

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
pozdrav,

ispitujem i ucim kao i mnogi prva mi je sadna a po čitanju na formunu vidim da većina ima problema sa nametnicima, pa rekoh nisam ni ja iznimka :)
vjerojatno je i mene zakačilo pa šaljem par slika da provjerim, i da mi kažete dali trebam špricati već sam si kupio (Chromorel D i okvasivač) preventive radi :)

izgleda da su ti slike bile krivo okrenute kod postavljanja--mtd001

Prilozi

• fotografija 1.jpg
    fotografija 1.jpg
    60 KB · Pregleda: 246
  • fotografija 2.jpg
    fotografija 2.jpg
    57.6 KB · Pregleda: 229
  • fotografija 3.jpg
    fotografija 3.jpg
    55.8 KB · Pregleda: 190
  • fotografija 4.jpg
    fotografija 4.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 215
Posljednje uređivanje od moderatora:

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
Sto se tice bicikla ma to je mrak stvar cak cu jedan montić raskopusati da to slozim jer ako se ne varam dosta kosta ta igracka kad se kupuje ;)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Sto se tice bicikla ma to je mrak stvar cak cu jedan montić raskopusati da to slozim jer ako se ne varam dosta kosta ta igracka kad se kupuje ;)

Bilo ih je na njuškalu po 400 kuna,pa sad vidi dal ti se isplati radit.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Bicikl može napraviti svatko normalan ako ima otpada i imao zna koristiti aparat za varenje. Ja sam jučer završio svoj "novi".

Nego, da se vratimo na temu:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=dhUuP2uAPXE[/YT]

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Gledao sam taj stroj za sađenje, i mislio da ide sve automatski, ali ovaj video mi govori da je potpun promašaj.. ako treba tri radnika?? po meni i dva bi bila dovoljna da ubacuju u rupe bez ovog lančanog pogona.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Dvoje ubacivati ne može nikako, zato što čovjek ima dvije ruke a redova je pet. Ovdje su ljudi samo da popune gdje je prazno i maknu ako ima više od jednog režnja. Čak bi i dvoje ljudi moglo raditi ako bi se smjelo negdje ostaviti da preskoči jedan, a negdje bude dva režnja. Ovako je gotovo pa idealno.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
@Marko355, sve OK, ali takav stroj što sam ja gledao bio je skup ko suho zlato..negdje oko 3000 eura, stoga sam mislio da to savršeno radi bez čovjeka odozadi, zato sam napisao ak je ta cijena da je promašaj, isto bi se posadilo s dva-tri čovjeka bez tog skupog mehanizma uz home-made izradu samo s rupama, a ova cijena što je kolega naveo izgleda mi smiješna, a znam da protok proizvodi mašine za meso???

Najnoviji postovi

Na vrh