zagorjerules
Član
- Tu od
- 27 Lip 2012
- Poruka
- 57
Gdje koji luk. Mislim da sam vecinu zaustavio prvim prskanjem. Sutra cu detaljno pogledati cijeli nasad i odluciti dali prskati odmah ili jos pricekati. Javim rezultate.
Nebih preporucio bar 5 godine na istoj parceli..
tu si još dva reda između mogao posaditi
Znam da je plodosmjena 4-5 godina za češnjak al me zanimaju osobna iskustva tj da li je netko sadio 2 godine zaredom i ako jest da li je primjetio neke značajne promjene u prinosu, bolestima, štetnicima.
Baš i jesi opisala napad muhe. Osim toga može biti jedino mehaničko oštećenje, teško da će puknuti od previše vode. Još je jedna mogućnost - da je bio naopako posađen pa je uslijed isporavljanja se pojavio taj rascijep... Dakako da se tu odmah nastane gljivice i dođe do propadanja...Recite vi meni, kakva je to nesreća na češnjaku u obliku pukotine sa strane duž stabljike, zbog čega on jednostavno - propadne. Jel to zbog previše vode, ili? Nije u pitanju crv, nego baš pukne, na izgled, sam od sebe. Nije se to dogodilo meni (još), ali sam danas čula da se to događa ponekad ljudima koji sade blizu mjesta di sam i ja posadila jednu manju količinu.
Ja inače, imam drugi problem. Vrhovi listova su mi požutili, još prije zatopljenja, znači prije sezone crva, muhe i sl., tako da sigurno nije to. U poljoapoteci kažu - vjerovatno nedostatak minerala - preporuka je bila: željezo (Plantela) - folijarno. Nije zbog hladnoće, jer tu kod nas stvarno nije bila hladna zima. Šta vi mislite?