Stjepanovic1988
Član
- Tu od
- 23 Pro 2014
- Poruka
- 317
Pitanje za Gorana!!!
Imam nekih 1000 kvadrata parcelu na raspolaganju na kojoj godinama nista nije sadjeno. Posto vidim da se bavite uzgojem bijelog luka, imao bih par pitanja za Vas.
1. Sta mislite o sadnji bijelog luka u proljece?
2. Da li je prevelik zalogaj da odjednom zasadim 1000 kvadrata, a imam frezu i mnogo prikljucaka?
3. Da li je pametno posaditi bijeli luk u leje, onako tradicionalno kako ljudi rade, jer i za leje imam solidan alat da ih napravim, a kontam da ga ne bih trebao okopavati ako je u lejama, a luk bih posipao sjeckanom slamom, pa ni trava ne bi rasla mnogo. Imam i navodnjavanje za nuzdu.
4. Ukoliko moze u leje, kakvi razmaci su preporucljivi od biljke do biljke?
Leje bih pravio sirine oko 1 metar, a izmedju svake kanal za hodanje..
Sta mislite o sorti cesnjaka Bosut, proizvodi ga ns seme?
Unapred sam Vam zahvalan!
Imam nekih 1000 kvadrata parcelu na raspolaganju na kojoj godinama nista nije sadjeno. Posto vidim da se bavite uzgojem bijelog luka, imao bih par pitanja za Vas.
1. Sta mislite o sadnji bijelog luka u proljece?
2. Da li je prevelik zalogaj da odjednom zasadim 1000 kvadrata, a imam frezu i mnogo prikljucaka?
3. Da li je pametno posaditi bijeli luk u leje, onako tradicionalno kako ljudi rade, jer i za leje imam solidan alat da ih napravim, a kontam da ga ne bih trebao okopavati ako je u lejama, a luk bih posipao sjeckanom slamom, pa ni trava ne bi rasla mnogo. Imam i navodnjavanje za nuzdu.
4. Ukoliko moze u leje, kakvi razmaci su preporucljivi od biljke do biljke?
Leje bih pravio sirine oko 1 metar, a izmedju svake kanal za hodanje..
Sta mislite o sorti cesnjaka Bosut, proizvodi ga ns seme?
Unapred sam Vam zahvalan!