• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Češnjak / bijeli luk

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
dozrjeva prije vremena zbog velike suse iako sam zalijevao nije bilo uspjeha zrak je pretopao mislim da ce biti slabiji u odnosu na lani 30% no jos moze malo puniti vidjet cemo za dvadesetak dana.
NE zaboravi ostaviti malo sa strane (oko 5 kg) :prayer:

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
picture104v.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
picture106w.th.jpg
[/URL][/IMG]
prva klasa 100%bez ijednog kemiskog preparata čista ekologija

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
ako se odlucim na sadnju cesnjaka... u kolicinama vecim nego za osobnu upotrebu - kome ga prodati???

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
ovisi koliko bi ti sadila no uijek nekom treba dvije tri kile pa mozes prodati do dvesto kila bez problema a za tonu i vise razgovaraj sa ljudima sa pijace no takav cesnjak se sadi industriski nema ovakvu kvalitetu kao moj a onda ni cijena ide dosta dolje.

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
jel stvarno ljudi domaci cesnjak toliko rade kupuju od uvoznog kineskog??

po kojoj se cijeni prodaje domaci casnjak?

I

ihorzic

Guest
jel stvarno ljudi domaci cesnjak toliko rade kupuju od uvoznog kineskog??

po kojoj se cijeni prodaje domaci casnjak?

moraš probati jedan i drugi pa nam obrazloži razliku:lol:

V

vladjan1901

Guest
Pozdrav.

Jel mi može netko objasniti, kako dobijem sjeme češnjaka? Imam mali vrt i sadio sam jesenas neku staru sortu. dosta sam ih pojeo :mrgreen:, no ostalo mi ih je 10-tak u zemlji. rascvjetali su se i vidim na vrhu nekakve kuglice. Jeli to sjeme?

kornison

Član
Tu od
7 Kol 2011
Poruka
100
Pozdrav.

Jel mi može netko objasniti, kako dobijem sjeme češnjaka? Imam mali vrt i sadio sam jesenas neku staru sortu. dosta sam ih pojeo :mrgreen:, no ostalo mi ih je 10-tak u zemlji. rascvjetali su se i vidim na vrhu nekakve kuglice. Jeli to sjeme?

Da, to ce biti sjeme kada potpuno sazrije !

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
picture104v.jpg
[/URL]

"Roba" jučer preuzeta u Rijeci.
Ocjena: Extra klasa.
Sada čekam jesen za sadnju.
Hvala Gorski.
Kad već nismo stigli popiti pravu onda evo jedne virtualne :partyman:

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Saditi cu na jesen cesnjak na cca 300kvadrata.
Zanima me sve o cesnjaku, cine pognojiti, kada posuti pepelom, s cime tretirati protiv muhe?
Vi koji sadite eko, gorski, da li bi mogao reci sve kako ti sadis...?

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Saditi cu na jesen cesnjak na cca 300kvadrata.
Zanima me sve o cesnjaku, cine pognojiti, kada posuti pepelom, s cime tretirati protiv muhe?
Vi koji sadite eko, gorski, da li bi mogao reci sve kako ti sadis...?

U eko uzgoju ti je najvaznije pognojiti i to dobro preradjenim gnojem preorati prefrezati napraviti jarke pa kada poslozis cesnjeve ponovo posuti sa gnojem i zagrnuti na dubinu 5-7 cm ja svoj pokrijem preko zime steljom (paprat) no ako imas voloharicu u blizini tada ce ti napraviti veliku stetu pa je mozda bolje da ga ne pokrivas na proljece kada bukne trava temeljito okopati jer ga vise ne diras do vadjenja pepelom obavetno posuti i nakon sadnje i nakon nicanja a i kada nikne eventualno pospricam sa koprivom ako mi je sta sumljivo u toku vegetacije ako je jaka susa kao ove godine treba zalijevati ulogu ima i pravo sjeme i zemlja.

kornison

Član
Tu od
7 Kol 2011
Poruka
100
U eko uzgoju ti je najvaznije pognojiti i to dobro preradjenim gnojem preorati prefrezati napraviti jarke pa kada poslozis cesnjeve ponovo posuti sa gnojem i zagrnuti na dubinu 5-7 cm ja svoj pokrijem preko zime steljom (paprat) no ako imas voloharicu u blizini tada ce ti napraviti veliku stetu pa je mozda bolje da ga ne pokrivas na proljece kada bukne trava temeljito okopati jer ga vise ne diras do vadjenja pepelom obavetno posuti i nakon sadnje i nakon nicanja a i kada nikne eventualno pospricam sa koprivom ako mi je sta sumljivo u toku vegetacije ako je jaka susa kao ove godine treba zalijevati ulogu ima i pravo sjeme i zemlja.

Kolega, zanima me kakvu prevenciju radiš protiv lukove muhe ( crv) u eko uzgoju ?

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Kolega, zanima me kakvu prevenciju radiš protiv lukove muhe ( crv) u eko uzgoju ?

Iskreno ja jos nikada nisam na mojem češnjaku primjetio da mi crv unistava lukovice mozda zato sta sav pepel sta mi ostane od centralnog posipam na mjesto gdje sadim češnjak pa ga prefrezam i kazem jednom prespricam otopinom koprive i vode to je sve .

S

Slunj.

Guest
I ja bih prodao svoj češnjak...

"Roba" jučer preuzeta u Rijeci.
Ocjena: Extra klasa.
Sada čekam jesen za sadnju.
Hvala Gorski.
Kad već nismo stigli popiti pravu onda evo jedne virtualne :partyman:

Blago tebi...

Baš bih htio prodati 50-60 kilograma češnjaka. Čujem da je u Rijeci skup (80 kuna kg,valjda na tržnici na malo). Ne znam gdje i kome bih to otpeljao na otkup i koliko se može dobiti ? Uzgojen je ekološki...ja drugačije i ne znam. No volio bih više sorti saditi i time se baviti kad uskoro otiđem u mirovinu.

(kontakt 095 8091034, 047 777-952)

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Blago tebi...

Baš bih htio prodati 50-60 kilograma češnjaka. Čujem da je u Rijeci skup (80 kuna kg,valjda na tržnici na malo). Ne znam gdje i kome bih to otpeljao na otkup i koliko se može dobiti ? Uzgojen je ekološki...ja drugačije i ne znam. No volio bih više sorti saditi i time se baviti kad uskoro otiđem u mirovinu.

(kontakt 095 8091034, 047 777-952)

ja kupio 150kg po 25 kn,čovjek dovezao iz Srbije. imam i svojega pa ćemo vidjeti razliku ako ne valja.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Iskreno ja jos nikada nisam na mojem češnjaku primjetio da mi crv unistava lukovice mozda zato sta sav pepel sta mi ostane od centralnog posipam na mjesto gdje sadim češnjak pa ga prefrezam i kazem jednom prespricam otopinom koprive i vode to je sve .

mislim da nevalja baš puno pepela bacati,nema razlike u učinku ako baciš sve kako ti kažeš ili trećinu od toga. zaboravio sam točno o čemu se radi ali nije to baš ispravno raditi,malo da ali ne puno. možda bi bobostar znao više o tome kao i o sastojcima pepela,NPK i ostalo.

Posljednje uređivanje:

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
mislim da nevalja baš puno pepela bacati,nema razlike u učinku ako baciš sve kako ti kažeš ili trećinu od toga. zaboravio sam točno o čemu se radi ali nije to baš ispravno raditi,malo da ali ne puno. možda bi bobostar znao više o tome kao i o sastojcima pepela,NPK i ostalo.

veče količine pepela i voda daju lužnatost

Najnoviji postovi

Na vrh