• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Koliko ja znam cijenu uvijek regulira ponuda i potražnja. Ponuda će ove godine biti vrhunska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
cabage kaže:
Koliko ja znam cijenu uvijek regulira ponuda i potražnja. Ponuda će ove godine biti vrhunska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I na kojoj strani stoji gospodin T. vlasnik koncerna A. :)

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Ajde ljudi sad iskreno. Svi smo se okomili na tog jadnog Todorića, a mi bi bili kao bolji nego što je on. Volio bih vidjeti jednoga od nas koji bi volio da mu je susjedu bolje nego njemu samomu.

P

Poljodjelac

Guest
Stvarno je jadan kupuje samo jeftine firme ,po mogučnosti da nisu skuplje od 1 kune.

A

Alen

Guest
Ratarstvo Bjelovar počelo otkup ovogodišnjeg kukuruza u zrnu.... Cijena 0.80 kn....

E sad svi koji ste htjeli zaradit..... Izgubili ste... :lol:

S

seljaček

Guest
Samo se nemojte iznenadit kad uđete sa kombajnima u polje kukuruza. 2 večina kukuruza je ugovorena bar u mom kraju tako da on nejde na tržište. Isto tako jako puno je zasijano za vlastite potrebe za stočarstvo primjer kod mene u okolici danas jedan stočar skida 40 rali i melje u silos za silažu a takvih je u okolici Bjelovara Koprivnice i Križevaca puno.Tako da nevjerujem da če neke enormne količine biti ponuđene tržištu. Ja osobno imam ugovoreno 40 rali i 10 za vlastite potrebe . Zajedno sa ovim od maloprije imamo ukupno 90 rali koje nejdu na tržište cca 540 tona. Takvih stočara u 3 sela oko mene ima 13. Pa vi računajte. A odgovorno tvrdim da u podravini nebude prinosa večeg od 5500 kg /rali standard kvalitete. A vi me demantirajte .

S

seljaček

Guest
Alen kaže:
Ratarstvo Bjelovar počelo otkup ovogodišnjeg kukuruza u zrnu.... Cijena 0.80 kn....

Isto tako je i lani Ratarstvo izašlo sa cijenom od 0,75 kn/kg pa su poslije imali neugodnosti i morali su dizat cijenu na 1,60kn/kg . Mislim da su se malo zaletili , nebi Agrokor ponudio 1,00 kn/kg da može za manje kupit.

A

Alen

Guest
seljaček kaže:
Alen kaže:

Isto tako je i lani Ratarstvo izašlo sa cijenom od 0,75 kn/kg pa su poslije imali neugodnosti i morali su dizat cijenu na 1,60kn/kg . Mislim da su se malo zaletili , nebi Agrokor ponudio 1,00 kn/kg da može za manje kupit.

Živi bili pa vidjeli....
Ove godine gdje se god okreneš kukuruz.... Malo je zemlje ostalo neobrađeno,svi se polakomili zbog dobre cijene...
Al neće moći ove noći.....

B

bok123

Guest
Pala cijena nafte na svjetskom tržištu. Proizvodnja etanola postaje neisplativa. Eto viška kuruze.

Ali trka je tek počela. Kada svi izađu sa cijenama, onda budemo znali da li razmak sadnje bude 19 ili 23 cm nagodinu.

S

seljaček

Guest
Evo i jedna brzinska kalkulacija kukuruza
Gnojidba 200 kg 7-20-30 * 5,60=1120kn
Gnojidba 200kg UREA* 2,90= 580kn
Sjeme 40000zrna 622kn
Herbicidi I puta 400kn
Oranje 400kn
Priprema( rotodrljača i sl.) 400kn
Sjetva 150kn
Prskanje 150kn
II prskanje 150kn
Herbicidi cca 350kn
Kombajn 550kn
Prijevoz do silosa 200kn
Sušenje sa 24 na standard za 6t 880 kn
Ukupno= 5952,00 kn ULAGANJA ZA 1 RAL ILI JUTRO KUKURUZA I OČEKIVANI PRINOS OD 6000 kg
DA JE I 7000 kg cijena po kg ispada 5952/7000= 0,85028571 dakle sa solidnim prinosom gubimo sve ono što je iza druge decimale. pa nije strašno gubimo samo lipe i ono sitnije od lipa ne gubimo kune možemo biti sretni. TKO PRODA KUKURUZ STANDARD KVALITETE PO 0.80 KUNA JE TURBO BUDALA NA KVADRAT. (i točka).

S

seljaček

Guest
bok123 kaže:
Pala cijena nafte na svjetskom tržištu. Proizvodnja etanola postaje neisplativa. Eto viška kuruze.

Ali trka je tek počela. Kada svi izađu sa cijenama, onda budemo znali da li razmak sadnje bude 19 ili 23 cm nagodinu.
Nebude sadnje nagodinu bude ove jeseni uljana repica cijena je bogovska 3,5 kn i otkup zajamčen Ugovaranje proizvodnje.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
onda treba kupiti silos-e ili kukurižnjake i skladištiti doma :scratch

A

Alen

Guest
seljaček kaže:
TKO PRODA KUKURUZ STANDARD KVALITETE PO 0.80 KUNA JE TURBO BUDALA NA KVADRAT. (i točka).

Nadam se da imaš dobre silose, jer cijene bolje nebuš vidio.... Ko dobije 1 kn uvatit će boga za jaja....

B

Bobo

Guest
Nemojmo se prenagliti, treba pricekati sluzbeno neko izvjesce, ili bar da se cika T. izjasni... Kud svi, tu i mali mujo...

Bit ce ista stvar kao i sa zitom...

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
trebalo bi koju prikolicu iskipati na javnim mjestima gdje se guzonje kreću pa da malo preskakuju.Kad napune pune cipele onda će vidjeti kako žulja kukuruz.Mogli bi malo i otklečati na kukuruzu,to je nekad davno davalo rezultata.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
ja sam za to da iskipamo svako 5tona kukuruza na cestu!
no comment!!!

ako bude 80lipa i ako ljudi budu prodavali onda smo mi seljaci prave glupe seljacine!
nejverojatno!

B

Bobo

Guest
jd4755 kaže:
trebalo bi koju prikolicu iskipati na javnim mjestima gdje se guzonje kreću pa da malo preskakuju.Kad napune pune cipele onda će vidjeti kako žulja kukuruz.Mogli bi malo i otklečati na kukuruzu,to je nekad davno davalo rezultata.

Nije bilo tako davno kad sam ja isao u osnovnu skolu ;)

A

Alen

Guest
Bobo kaže:
Nije bilo tako davno kad sam ja isao u osnovnu skolu ;)

Također... kad smo kod škole... bio danas na roditeljskom i oni oče sređivat neke učionice na otvorenom.... na nekadašnjem kukuruzištu.... uf i sad sam pristao to orati frezati i povaljati za badava.... al mlada je učiteljica.. :twisted:

B

Bobo

Guest
Sjetio sam se ovih par stihova, pa da malo lakse to prebrodimo ;)

Razne, okolo barabe
Svi bi, ako moze dzabe...

...

Kukuruzu drzim cjenu
I to cvrstu kao stjenu
A kad netko imat zna
Ja mu uzmem 22

Od ostatka jos trecinu
I steram u materinu

U mom dvoristu...

A

Alen