B
Bobo
Guest
ne znam bas... ja sam stavio sam ostihove vezane za temu, tak da ono...
zsolin kaže:ja sam za to da iskipamo svako 5tona kukuruza na cestu!
no comment!!!
ako bude 80lipa i ako ljudi budu prodavali onda smo mi seljaci prave glupe seljacine!
nejverojatno!
bogec kaže:svatko ko želi svoj kukuruz isipati u znak prosvjeda zbog cjene, neka mi se javi na pm da mu dam svoju adresu da istrese kod mene na cesti, ja ču sve poslikat i dat u novine , a kukuruz neškodljivo zbrinut. :!: :!:
ps moguče su i veće količine, na red se ne čeka, svi termini se dogovaraju, moguče sufinanciranje djela prevoza :!: :!:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
seljaček kaže:Evo i jedna brzinska kalkulacija kukuruza
Gnojidba 200 kg 7-20-30 * 5,60=1120kn
Gnojidba 200kg UREA* 2,90= 580kn
Sjeme 40000zrna 622kn
Herbicidi I puta 400kn
Oranje 400kn
Priprema( rotodrljača i sl.) 400kn
Sjetva 150kn
Prskanje 150kn
II prskanje 150kn
Herbicidi cca 350kn
Kombajn 550kn
Prijevoz do silosa 200kn
Sušenje sa 24 na standard za 6t 880 kn
Ukupno= 5952,00 kn ULAGANJA ZA 1 RAL ILI JUTRO KUKURUZA I OČEKIVANI PRINOS OD 6000 kg
DA JE I 7000 kg cijena po kg ispada 5952/7000= 0,85028571 dakle sa solidnim prinosom gubimo sve ono što je iza druge decimale. pa nije strašno gubimo samo lipe i ono sitnije od lipa ne gubimo kune možemo biti sretni. TKO PRODA KUKURUZ STANDARD KVALITETE PO 0.80 KUNA JE TURBO BUDALA NA KVADRAT. (i točka).
jd4755 kaže:Bogec ne radi se tu o stočarima.Ja sam samo jednom prodao vašem Raiću kukuruze ujesen i to kad je kod vas suša uništila sve.Ovdje se radi o zelenoj mafiji koja je istu stvar napravila ljetos u pšenici.Stočni fond je od lani zbog cijena hrane prepolovljen i zato ima viškova.Lani je većina kukuruza prije uvođenja zaštitne carine izvežena u Kinu a ono malo što je ostalo je poskupilo do bola.Kod nas sad svježi kukuruz osušen na standard ide po 2 kune na malo.Ta cijena je ludost ali isto tako je još veća 0,85kn.Po meni da bi sve sjelo na svoje mjesto i stočarima i ratarima kukuruz ne bi smio biti ispod 1,3 kn.
A gdje ima stočnoga po 80 lipa??bogec kaže:............................................zakaj je stočno kod nas po 80 lipa.......................
još jednom da ponovim, bar što se tiče stočarskog djela, još uvjek je jeftinije kupit kukuruz nego ga sadit.
Alen kaže:A gdje ima stočnoga po 80 lipa??bogec kaže:............................................zakaj je stočno kod nas po 80 lipa.......................
još jednom da ponovim, bar što se tiče stočarskog djela, još uvjek je jeftinije kupit kukuruz nego ga sadit.
Ma o čemu ti pišeš??? Dobri smo si a ti ovakve gluposti melješ......
Koliko god gledam vašu računicu nije mi jasno..... Bogec objasnim ja tebi jeftiniju verziju,neču pisati jer če se ostali smijati....