Jooooj dečki. Prerano sam se pohvalil kak sam registriral traktor. Dojdem u ponedjeljak na policiju da mi potvrde prometnu, kad ono kur_ina!!! Fale neki papiri. Ajde Jurek u srijedu za Križevce, pribavim sve kaj mi je ona nakupina nečega na uredskom stolcu napisala na papir. Cijelo jebeno jutro sam hopsal po koje kakvim ustanovama dok to nisam pribavil. Dojdem u Vž na murju, kad ona mrcina veli: A zakaj odvjetnikove punomoći nisu ovjerene kod javnog bilježnika? Reko, pa niste mi to rekli. Je to tak mora biti. Pokunjil sam se, a kaj mogu. Mora biti, mora biti. U četvrtak ujutro, ajd opet u Kž. Dojdem kod javnog bilježnika, velim kaj trebam, a svi pras u smijeh. Koji ku..c pa se sad kesite. Potvrdite mi to da vam platim pa idemo. Smijali su se zato kaj je odvjetnik pravno gledajući, jači od j. bilježnika i njegovu službenu punomoć ne treba ovjeravati.
Opet se Jura pokunjil i ves črleni i srditi gas u vž. Popizdim na murji jer sam delal 150km za ništ. Ona spodoba me prestrelila s pogledom i sam je klimala z glavurdom.
Jebe po onim mojim papirčugama od te sirotinje 50 let stare, cvikeri su joj se zamaglili, kad je najenput dreknula: U rješenju od ostavinske rasprave su vam pod tip vozila napisali broj šasije. To treba ispraviti. Ajde Jura opet u kž. Zahvaljujući jednoj preljubaznoj gospođi na sudu u kž, koja me uputila kak i kaj napraviti, uspel sam danas ishoditi sve jebene papire. Naravno uz još 1000kn troška odvjetnice koja mi je to rješavala. Eto, kaj da vam velim, luuud sam više.