I te kako ima veze koja je pasmina u pitanju. Prilično sam siguran da kad bi pietrena, naimu, PIC-a ili bilo koju drugu svinju hranio kako hranimo autohtone pasmine, da bi imao vrlo loše rezultate i da se ne bi najeo mesa.
pasmine imaju jako veliku ulogu u ishrani,nemozes isto hraniti dvije razlicite pasmine,tj mozes ali nikad neces izvuci max potencijal i neces iskoristiti svrhu kojom je ona kreirana...bilo svinje,krave...
kada krava ima najvišu cijenu u prodaji. recimo simentalka je (5,5 godina stara), ima oko 600kg. u 3. je laktaciji. vrh laktacije obično bude oko 28-30 Litara,a po laktaciji 6-7 tisuća litara, mlijeko dosta masno. sada je stelna 4 mj. Ugl planiram ju prodati ove godine samo ne znam kada će bit najskuplja? kad bude u 9mj stelnosti ili kad se oteli (sebi ostavim tele) pa u u vrhu laktacije prije osjemenjivanja ili vrh laktacije nakon osjemenjivanja (to je onda ili od 2 tjedna nakon telenja do 2-3 mjeseca nakon telenja?
Da ponovim:
1. pred telenje
2. odmah nakon telenja bez teleta
3. odmah nakon osjemenjivanja
i koju bi mogao cijenu tražit okvirno?
Mislim pred telenje kod nas visoko brede prodaju od 8500 do 9000 tisuca kn
koliko znam šanjek to radi i vidio sam prije 3 tjedna kako vozi kamion pun ždrebadi
Ima i bila je fešta prije mjesec dana u Ivaniču.Slovenac je daval 2 kune više pa je bila pobuna i frka.Jel neko zna nešto o otkupu konja, ždrebadi,kobila... na kilažu ? Navodno ima neki slovenac što kupuje za talijane...
Ima i bila je fešta prije mjesec dana u Ivaniču.Slovenac je daval 2 kune više pa je bila pobuna i frka.