DARIJUS
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Stu 2011
- Poruka
- 6,744
koja je to trznica? ako nije tajna?:icon_eyes:
ko je reko da je to tržnica?
pa to doma dilam uz cestu...nemoreš tak delat na tržnici...giggle):
koja je to trznica? ako nije tajna?:icon_eyes:
Moreš jedino kod mene..daleko si ti od magistrale :cool2:uf,ja vec mislio da na trznici divljau cijene,a da ja ne znam. Budem na magistrali postavio stand sa krumpirom po 9kn,i zeljem po 12,pa da vidimo. Laku noc.
Sredinom kolovoza revoltiran stanjem na Dolcu poslao sam inspektoratu dopis gdje ukazujem na nepravilnosti i iskreno nisam se nadao nekom rezultatu. Kao ono danas stiže dopis iz inpektorata u kojem piše da su reagirali na moje pretpostavke i izlaskom na teren utvrdili nepravilnosti i izdali zabrane rada navodeći razne članke Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o trgovini.Ugodno iznenađenje, možda ipak naprave malo reda. Baš sam ponosan na sebe
Da se razumijemo ,nisam cinkao poimence nego sam pisao opečenito.
uf,ja vec mislio da na trznici divljau cijene,a da ja ne znam. Budem na magistrali postavio stand sa krumpirom po 9kn,i zeljem po 12,pa da vidimo. Laku noc.
Otkud to, taj epitet ima već godina vukovarska tržnica iako je jedna od najjeftinijih. Pogotovo ako ste pušač, dilera više nego proizvođača.
..i meni bila inspekcija onomad...imao ja na klupi krumpjera nešto,paprika,pomidore i nešta batate...veli ona meni. da je taj batate protivzakonito imati..ja u čudu.."Pa kako?"..i počne ona meni nabrajati članke zakona,ja sav zbunjen,gledam,slušam,ne vjerujem...ispade da batatu više ne smijem donosit na pijacu....ajd svašta ljudi ,od tih zakona..
...A moj bude muž išao u Zg na sud jer ga carinska digla ispred kauflanda-prodavao van tržnog prostora,zaplijenili mu robu,tri sata pisali zapisnik,u selu se vodimo u birtijskim debatama kao kriminalci koji su dobili po piksi,iako imamo sve papire i dozvolu vlasnika zemljišta za prodaju.I svoju robu.I veli zakon,po važečim propisima (ak sud ne odluči drugačije)da ćemo državnu blagajnu napuniti sa par tisuća kuna.I jedno tisuću su zaradili od oduzete robe.Dobro da nisu uzeli i zaplijenili novce koje je dobio toga dana za prodano.Nije im valjda palo na pamet.
Danas u Varždinu na sajmu bio muž-inspektori došli(ne k njemu,njega su predprošlog četvrtka obradili-sve ok.),išli su ciljano k trojici drugih.Ali ne i šiptaru koji je otišao "na godišnji" kući,a firmu prepisoa ili otvorio novu na sina koji je došao prije tri tjedna i radi sa njegoovim kombijem,na njegovom mjestu i bez fiskalne blagajne.A stari dužan državi za porez i doprinose dvijesto četerdeset tisuća kuna.Eno ga na dužničkoj listi još i sada.I njega ne kontroliraju niti pitaju za bilo šta.Mali ispočetka imao samo par artikala,sada se već proširio i na grožđe i banane.I prodaje normalno ko i svaki drugi proizvođač.A moj bude muž išao u Zg na sud jer ga carinska digla ispred kauflanda-prodavao van tržnog prostora,zaplijenili mu robu,tri sata pisali zapisnik,u selu se vodimo u birtijskim debatama kao kriminalci koji su dobili po piksi,iako imamo sve papire i dozvolu vlasnika zemljišta za prodaju.I svoju robu.I veli zakon,po važečim propisima (ak sud ne odluči drugačije)da ćemo državnu blagajnu napuniti sa par tisuća kuna.I jedno tisuću su zaradili od oduzete robe.Dobro da nisu uzeli i zaplijenili novce koje je dobio toga dana za prodano.Nije im valjda palo na pamet.