Svi ozbiljniji proizvođači morati će također imati fiskalne kase,ja trenutno sa nešto više od pola hektara povrća na otvorenom i 1200m2 grijanih plastenika jedva svoju proizvodnju uspijem ugurati u paušal od 149 500,00kn...da mogu mirno spavat po noći i ne drhtat od inspekcija...ja ne znam što ti proizvodiš na 2,5 hektara i prodaješ maloprpdajno,a da nisi ušao u sustav PDV-a?...
Za takve stvari trenutno nitko ne pita,ali nemoj misliti da će to trajati vječno...
Jer je iz aviona vidljivo da ćemo svi morati plaćati porez...
Ma koje stvari? Jedva odplaćujem kredit, uzeo sam pozajmicu od 20 000 kn i nsam je mogao vratiti pa sam otvorio drugi kredit i sad jedva nakupim 7 tisuća u 6 mjeseci.
Doslovno okrećem lovu, iz povrća dajem u vinograd i voćnjak i onda grožđe dajem u zamjenu za dug koji napravim u trgovini za preparate i ostalo. Pitao sam dali trebam ući u pdv i imali za mene neke prednosti ili neka pomoć i dobio sam odgovor da mi se to ne isplati jer nemam dovoljno zarade.
Kako da zaradim nešto kada mi je rajčica jeftinija od krompira, breskve sam i po 4kn prodavao, papriku po 6 odavno - svaki dan se i sam sebi čudim gdje mi nestane lova, odemo tjedno u trgovinu i ode po 300- 500kn, dok uzmem goriva za auto, traktor, trimer, odem po gnojivo, prihranu, preparate, platim vodu i po 1500 kn zna biti u žestokim mjesecima i eto di sam, gledam lubenica u srbiji na malo 1,30 , vidim u onoj temi onaj cijepio na tikvu i prinos ogroman po biljci,a ja ako imam jedno od 8-10 kg ja zadovoljan, uvijek sam pošten i gledam cijenu kakva je u vu, vk , mada sam jedini u svom gradu i nitko me ne pritišće osim konzuma i još svi gledaju ko da milijune hvatam.
Mene isto smeta što se je krenilo "radit reda" od najmanjih, pa hebemu silni se milijuni opraštaju,a meni ne daju dignit kredit. Ali ne oni imaju veze i takve stvari ostaju u ladici i onda nastupi zastara , a ja moram plaćat hrt pretplatu iako mi malo malo nema signala i još sam ja kriv .
Ovi policajci i ostali zaposleni u državnim službama koji su se još bacili u vinograde i voćnjake jer im je dosadno ili su pohlepni neću stvarno komentirati jer ne znam više što bih reko, ja ću se i dalje boriti kako znam i umijem jer ionako moram