H
hydra
Guest
Izgleda da tebe treba staviti na mjesto Linića..svaka ti je pametna. Gledaš samo svoju korist, a pitaš li se što o tome misle kupci..e pa ja ću ti reći..Upravo sada su došli na svoje kad hoće na tržnici kupit domaći vlastiti proizvod od trgovca..kupe od onoga tko nema fiskalnu, a ti i tebi slični nemate šta tražiti na tržnici bez fiskalne jer mjesto vam je na veletržnici (gdje vas podržavaju udruge trgovaca i uprave tržnica) a na običnoj tržnici vjeruj mi nemate podršku kupaca..tako da će mali i dalje plesati a ti se::::mur:
ovako rezonira prosječni amater i problem je što upravo vi gledate samo svoju korist,zapravo,baš vas briga za opg u sustavu pdv-a,za braniteljske zadruge,za poljoprivredne obrte,poduzeća,bitno da je vaša sitna duša sretna i zadovoljna.
a da pritome zaboravljate da je hrpa bivših švercera,čak i mnogi štanderi otvorila opg i nemaju blagajnu i prodavat će među vama i dalje bez računa...vama malima se već sada pojačala konkurencija a TE GLUPOSTI da mi veliki nemamo što tražiti na tržnici možete zaboraviti slobodno....
ne da ćemo morati dugoročno se pojaviti na tržnicama na malo nego vi mali ćete upravo i propadati zbog toga,jer ako je meni prag rentabilnosti npr za paradajz 1,2 kn/kg,čak i kada obračunam pdv i radničku nadnicu i njegovu dnevnu markicu za staž ja mogu paradajz doslovno dijeliti po 2 kn/kg pogotovo ako ga imam 2-5 tona dnevno...baš me zanima koliko će vas onda podržavati vaše mušterije ako je kod mene 2 kn/1.klasa a vaš 5 ili 10 potpuno isti(uz napomenu da moj nema zelenu srčiku,koja najviše iritira ljude, od 1-20 etaže dok je vaš -možda nema na prve 2)....