Znate kaj ću vam reć: svi smo mi velike budale kad radimo s tim cijenama (prvi ja!). Frajer kojeg znam uzme 2 kile ojra za frezanje 15000 kvadrata, za malčiranje da i ne pričam i ima posla da se zasereš, a mi se tu natječemo koji će radit više za manje love.
To sam ja već par puta rekao. Bolje i sjediti kod kuće i štedjeti strojeve nego raditi da realno završiš u minusu.
Puno ljudi ne računa amortizaciju traktora, priključka itd. u cijenu rada.
Imam ja dovoljno i posla svog, a ne da idem nabijati radne sate da zaradim 5 eura na sat. Bolje ću to vrijeme provesti s djecom u parku.
Ako mogu platiti kombinirku 50e sat, onda moj traktor koji košta jednako kao ta kombinirka isto košta 50e po radnom satu.
Nikakav rad po površini, odokativno, vamo tamo.
Servis radim na radne sate, mažem na radne sate. Ako je u svemu jedinica radni sat onda je kod mene i cijena usluge u radnom satu. Kom je puno nek digne kredit kao ja i kupi traktor i kupuje priključke i vozi 20 godina star auto kao ja, a da mu je malčer skuplji od auta.
A baja vozi novog audija, a skupo mu meni platiti 50e sat da mu pokosim voćnjak.
Nepravilne parcele, neravni redovi, ne imanje mjesta za okretanje itd. Nije moj problem. Nego onog čija je parcela. I ne pada mi na pamet da zbog toga ja njemu manje naplatim i kosim po hektaru, a ne po radnom satu.