• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene usluga?

borno

Član
Tu od
29 Ruj 2015
Poruka
56
Re: Oranje, oranje, oranje...3

Kod mene gotovo oranje mojih 28 jutara za proljece i jedno tridesetak usluznog.To usluzno su domacinstva sa 2 do 3 jutra, a nisu ni sigurni dali ce sijati na proljece. 300 kn jutro.

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487

300 kn po rali??

Ja ne orem ispod 600 kn po rali... isto ko i svi u mom kraju

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085

Ja znam da nisam mjerodavan al ja kad radim usluzno uzmem 500-600 kn na 1000m2 zavisi o tezini zemlje

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618

Krumpi,
iako sam svjestan da se radi o malim parcelama, ipak mi se čini jako puno.
Pretpostavljam da za 1000 m² ne potrošiš više od 2 sata (ak je u komadu) i po meni bi 300 kn bil plafon.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479

Iwanho, ovi "boduli" ti imaju para. Krumpirko samo koristi priliku koju ima.
Nije on usamljen slučaj. Ima takvih prilika dosta po Dalmaciji.

Posljednje uređivanje:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085

Tako sam i ja mislio kad sam računo po satu ali sam odusto od toga jer sam radio za čavle, a sad lijepo naplatim po kvadratu i tako je puno bolje, ako je zemlja ok 1000m2 napravim za sat i dvadeset sat i pol max, a ima i tu istine ZJ kod mene su opcenito sve vece cijene nego kod vas, a dok se nitko ne zali, guras dalje heh...a ima i druga caka, nema bas puno ovako jakih traktora ko moj i da rade usluzno, da uzmes nekoga sa manjim opet te isto odere jer mu vise vremena treba i opet ne naprave svi ko ja

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479

Ma nije samo to. Kod tebe nema puno strojeva, a ni ljudi koji su voljni to raditi. Usput, život na otoku je i inače skuplji, pa je logično da su i cijene takve kakve jesu.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939

Samo da je, usluge su ti najbolji biznis. (ak ti odmah plate:D:)

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290

Kad vidim te cijene onda ja ispadam bedak, al barem imam uvijek mušterije... Ja nikad ne računam,velim kolko buju dali, dali buju... dobim onda 100-200 kn (jer nitko nema velike parcele),ponekad i nafte,ili kompenziram s nečim... Ali s tih 200 kn potrošim pola na naftu a pola mi ostane čistog, Srečom pa mi traktor ne troši puno :(whew):

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037

Da se izrazim jebe* usluzan rad ako ti ne ostane makar 3/4.Dobro je i sve j uredu ove cijene kad se nista ne kvari i ide a kad se pokvari eh onda su muke. Kod mene 1000m2 oranje i frezanja 20-25€ zavisno opet od velicine :(think):

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939

Nekak računaj 1/3 za gorivo 1/ 3 za stroj i 1/3 za šofera.
Ak ništa ne polomiš je to najbolja poljoprivreda- izoreš i odmah novce.:icon_super:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869

Ovo šta sam danas oral bilo bi malo i 600 kn po rali. Zeko kliže i nizbrdo, a na mjestima sam moral u prvoj. Proljetos prije sjetve nije bilo tako strašno ali sad je za ubiti se.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,390

Kod nas se uvijek oralo na površinu i oranje je išlo od 20-25 KM, a frezanje od 30-40 KM. Oranje po satu mi nema logike

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479

Cijena usluge po radnom satu je najispravniji način, jer je najpošteniji za obje strane. Ak su male parcele ili teži uvjeti, ili pak netko želi ekstremno duboko, logično je da se više naplati, jer se potroši više vremena i goriva.

Kak se računaju iskopi i slične usluge mehanizacijom?
Najjednostavnije je po satu, pa si ti organiziraj loš odvoz. :)

Posljednje uređivanje:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,390

Svi ti zahtjevi se ukalkulisu u cijenu po površini. Sada će neko doći sa krsem od traktora i lošim gumama i provesti 10 sati slajdrajuci na nekoj XY površini i naplatiti radni sat kao i onaj što to isto završi za pet sati.
A što se tice iskopa radim po kamionu, a suludo mi je zvati jednog gazdu sa bagerom, a drugog sa kamionom....

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597

U 90% slucajeva po povrsini je postenije. Uostalom ionako se sve dogovori unaprijed. Po tome bi ja naplacivao tanjuranje 1000 kn sat. Kad bi ljudi culi to ko bi me zvao.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Neraspravljam se s nikim, bez 500 kn po rali/jutru uopče ne kopčam plug na traktor. Kome treba platit će, kome netreba neće. Imam dosta i svojeg za orati.
Tko nema para za bilo kakvu uslugu, uzmem mu drva, gorivo, kojekakav alat ili slično pod račun.

borno

Član
Tu od
29 Ruj 2015
Poruka
56

Ovi su mi najbolji što kažu da za 300 po rali nebi ni palili traktor.Ovisi kakav traktor i kakav plug,koja i kakva zemlja i koja velicina parcela,dugo,kratko,uklinci...Da kažem nekom 500 po jutru sterali bi me u3...Meni paše.Traktor malo troši,parcele nisu lose a zemlja tak,tak.Veci igraci sa 4 i vise brazdi oru 400 po ha.Ne drži mi ni ona teorija da bolje stroj stoji jer se neće ni kvariti.Ja radim 30 ha i stignem još nešto i kod drugih orati i sijati u paketu i tu vidim isplativost stroja.Pokriva amortizaciju i još zaradi.Održavam i teram.Vrtovi se oru za onakve novce iz prijasnjih postova,m kvadratni itd.

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822

Kod nas je 700 kn ral,ja radim po 500kn,ali problem kaj je takvih parcela jako malo pa je I zato takva cijena.I da ispod toga nejdem nema sanse pa bas da je I pijesak I da je parcela san snova
Mutavi daj nam ti reci koju mehanizaciju ti imas ???

Najnoviji postovi

Na vrh