Ha cuj...
isto ovisi kak daleko treba ic do parcele.
al mislim da ovak kosenje dvorista puno vise kosta nego naprimjer koliko bi kostalo kosenje njive iste povrsine.
Dobro se zna da su vrtlari skupi.
evo kolko bi vi uzeli za ovu povrsinu.
Slika je od ZUTOG.
povrsina je 3000m2
kaze Zuti da mu treba 3h da pokosi motokultivatorom zahvata 70cm i potrosi 5l goriva.
da mu ja to kosim uzeo bi mu 200-250kn.
ili je pretjerano?
http://img137.imageshack.us/img137/6489/picture465j.jpg
Ništa od stroja seljačić jel?
Ti moraš sam odlučit ali ako si sposoban cjenkat se možeš uvijek, pa ako se dogovorite dobro, ako ne nikom ništa tražiš dalje.
a da si kupis neki traktorcic pa da se voziš?
Forumaši, što kažete na novi zakon o kojem se nešto šuškalo :shock:.Neznam kako će se vršiti poljoprivredne (i ostale) usluge po ovom novom zakonu.Još izgleda nije donešen ali i uslužni rad sa traktorom bi se smatrao radom na crno.Barem sam ja to tako shvatio. :?: Ako od svoje kuće radiš dalje od 500 m to bi se smatralo NEsusjedskim radom i za to bi valjda trebalo državi dati poreza.Onda ispada da bi za svoju uslugu trebao izdati i račun a samim time bih onda valjda trebao imati nakakv obrt za uslužnu djelatnost. :rolleyess: Ovo unutar 500 m bi se valjda tolerisalo kao susjedska pomoć.Nebih se čudio da takve nebuloze :twisted: prođu na saboru.
Forumaši, što kažete na novi zakon o kojem se nešto šuškalo :shock:.Neznam kako će se vršiti poljoprivredne (i ostale) usluge po ovom novom zakonu.Još izgleda nije donešen ali i uslužni rad sa traktorom bi se smatrao radom na crno.Barem sam ja to tako shvatio. :?: Ako od svoje kuće radiš dalje od 500 m to bi se smatralo NEsusjedskim radom i za to bi valjda trebalo državi dati poreza.Onda ispada da bi za svoju uslugu trebao izdati i račun a samim time bih onda valjda trebao imati nakakv obrt za uslužnu djelatnost. :rolleyess: Ovo unutar 500 m bi se valjda tolerisalo kao susjedska pomoć.Nebih se čudio da takve nebuloze :twisted: prođu na saboru.
kod nas je kombajniranje ( ali ne na tablam) 2000 kn/ha najniže 1500 kn.
evo dakle zanima me ako netko radi usluzno oranje ili tanjuranje koliko uzimate za jednom tragom po jutru...dakle imao sam upit za koliko bi potanjurao jutro sa svojim jd 6620 pa ako netko zna neka pomaze
hvala
kod nas ide 300 kn / ha ili ral 200 kn ako je veća površina a neki rade i po 400 kn /kj