Covjece, politika igra prljavu igru... Tu se tjesi da neces dati ispod, kad svi vrlo dobro znamo da ces biti prisiljen, kao i mi ostali...
Tu nema govora.
SAMO I JEDINO da svi imamo stav kao i ti da jednostavno kazemo NE DAM I BEZ 2.5Kn/Kg MI SE NE POJAVLJUJ U DVORISTU, Onda bi nesto i bilo, no Realno gledano, Hrvatski seljaci se jos isu navikli da su oni u biti ti koji diktiraju cijenu, a ne politika...
Gnojivo nam je poskupilo 30% i za koji dan opet ide gore jos 30%, pa to je necuveno i to se moze samo u Hrvatskoj...
Davnih sam ja dana rekao da ec sve poskupjeti, i da ce nam otkupnu cijenu tako nastimati da nam odnos ulozeno/dobiveno bude kao i do sada na rubu isplativosti (Kad se radi o malim povrsinama) No svi bi voljeli vise zaraditi, ali se ne bune dok god su u nekakvom plusu...
Ovoj drzavi treba netko tko ce reci seljacima da ce otkupna cijena biti 1kn/kg i da se poticaj ukida, pa bi vidio reakcije! A do tada ce svi sutjeti i trpiti sve sto im se kaze.
Prije koju godinu su njih 20-ak zablikirali autoput, i rekli da bez 1.20Kn/Kg ne idu nikud, ali su preko noci NESTALI!!! PROPALI U ZEMLJU!!! Netko im je dosao, priprijetio da se maknu, i morali su podvijenih repova otici kucama...
Dok god se cijela zemlja ne digne, nema nista od toga, pazi sto ti kazem... 2Kn s poticajem uracunatim, i jos na to razni odbitci. Nece se nitko buniti, pazi sto ti sad pisem. Ako se itko i bude bunio, to ce se "pomesti pod tepih" i na to ce se zaboraviti...
Da netko moze kod nas organizirati masovni prosvjed i da se seljake uputi da ne predaju zito u silose, no tu moc u ovoj drzavi nema NITKO, jer svima na vrhu pase kako je sada i tako ce i dalje biti...