zsolin kaže:
majstore moj nemoj da te ljuti nasa mogucnost zarade koju nismo imali proslih godina!
Ako ti bi zaradio na zitu po 1,5 sij zito i prodaj ga po tome i suti!!!
nevolim kada netko gura nost gdje mu nije mjesto!
Jel znas ti da jedan prosjecan traktor kosta 50eur..a kombaj 100 000eur....Al nemoj mi sada reci da mogu kupiti i polovan jer zasto da mi odredujes nesto losije od moje zelje??
A to sto mi dobivamo poticaj ..to se ne treba racunati u cijenu psenice nego to dobijemo jer je to po uzoru na druge zemlje i sa time se potice proizvodnja a sa time se nezaraduje!
Zatoo se zove poticaj a ne zarada!!!
I nije jednostavan posao...ko ce nama platiti dusevnu bol jer strahujemo od loseg vremena ,,tuce,.,suse...
uzmi sve u obzir pa komentiraj!
ovako sami naziv i namjena poticaja je razvoj poljoprivrede, da bi si ti kupio fini traktor, a ne da krpaš dugove s njim i svi ostali, to su novci za razvoj, a sad je druga priča što je rijetko ko od poljoprivrednika i uspješan menađer u tom svemu, ok pririda može sve zeznit, ali u 99% slučajeva još se drže svi principa stare tehnologije koja je ziheraška i neprofitabilna u večini slučajeva.
racionalizacija troškova vam je u tunguziji i još pet koraka dalje, bacanje umjetnog eto kad se ima vremena il bio sam na svatovima ne prolazi, bacanje u krivoj fazi ima krivi efekt, kad se kupuje sjeme pšenice gledate na što jeftinije da prođete, ne gledate generaciju sjemena, a o tome sam vam pričao jer sad svaki pik proizvodi sjeme, bla bla bla.
nikakvi deponiji nebudu funkcionirali, jer to veliki ne žele, budu uvezli pa nek si seljaci međusobno trže, ja tebi ječam ti meni pšenice i tak to.
ima jedna rečenica po kojoj če čobanković ostat zapamčen, glasi nekak ovako, pa kaj bi vi htjeli za deset dana rada na polju zaraditi za cjelu godinu od jedne kulture, a stočari rade cjele dane i apsolutno svaki dan, znači iz navedenog proizlazi KOLKO RADA TOLKO PARA :!: :!: :!:
pšenica je sezonski posao ia kao takova nije dostatna da bi se samo od nje živjelo.
PAZI OVO cijena smjese za krave sa pdv i to dobre ima za 2,30kn , znači vi bi cjenu jedne kulture veču od smjese u kojoj su kud i kamo skuplje komponente i kompliciraniji tehnološki postupak.
ZSOLIN ovo kako si omalovažio CABAGEA i njegov rad je jako nisko, i vidi se da nemaš baš previše iskustva u poljoprivredi, povrčarstvo je među najtežim granama sa največim ulaganjima, on ima sigurno 50 puta veča ulaganja od tebe i 10000 puta teži rad od tebe, a on isto strepi od nevremena, a da znaš kolko košta pravo sjeme povrča, mislim da bi na guzicu sjeo i ispričao se CABAGEU.
ko što večina kaže 1,6kn je čistam dobra cjena jer če i prinosi biti dobri, a ja vam želim i više od toga da si kupite što vam je potrebno