zsolin kaže:
E sada ova racunica od ALENA mi se nesvida.....gdje je oranje,frezanje,bacanje gnojiva -3-4puta....spricanje protiv korova,protiv bolesti 2puta sa folijarnom prihranom...proijevoz do slilosa...
dovoz repromaterijala .....TOVARENJE gnovijva ....KALCIFIKACIJA ZEMLJE...podrivanje,,.itako dalje.....
To nitko neracuna?
To ni nisu sve mjere ali ajmo reci da jedan seljak bi to sve trebao raditi....ALI NERADI JER MU NEDAJU NOVACA i nema sa cime!
Ček malo.....
Kakvo frezanje??
Ovako:
Oranje po rali 7 litara plavca 42 kn
tanjuranje 8 litara 48 kn
Prolaz sjetvospremačem 2 litre 12 kn
razbacivanje umjetnog 1 litra 6 kn
razbacivanje ječma 1 litra 6kn
špricanje 2 puta 4 litre 24 kn
prolaz drljačama 2 litre 12 kn
Ukupno obrada ječma:150 kn plavca po rali!!!!!!
A sad moja je stvar što ja sijem uljenu repicu pa imam oranje više ali uštedim na umjetnom jer stavljam 50% manje umjetnjaka nego ti.....
za prihranu ide samo kan 50 kg i malo uree skupa sa špricom protiv bolesti koji usput košta 150 kn po rali.....
Ma ajde mi reci ko je nekada podrivao zemlju?!? To su nove izmišljene stvari da bi se trošile pare na nove strojeve....
A tko ti je kriv kada ideš sam po repromatrijal.... Ucijeni trgovca.... ja trebam toliko i toliko plačam u kešu a ti mi ga dovezi...
A grbava leđa češ imat i za puno manji prihod u nekoj privatnoj firmi...
I ja kupujem svake druge godine sjemenski ječam a svake druge sijem svoj.....
Tako ja radim i imam svoju računicu gore napisanu.
Arsa kaže:
@ Alen
Koju repicu i kako sejes za zelenu gnojidbu
Uljenu repicu sijem i to uzimam od ljudi a nekupujem sjeme. Pomješam sa pjeskom i rasipam rasipačem.