powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
Moze li ovo rezati ogrijevno drvo ima jedan ovakav isti u ponudi ta 500 EURA
Zavisi jel AC ili DC. Ako je DC (čelik, inoks), onda se može dodati prigušnica ili pak kondenzator za lakše propaljivanje luka.
Bolje da nastavimo u temi o aparatima za zavarivanje.Spojiš 4diode u grec ali za obojene metale mjenjaš polaritet .Na TIGu domaće izrade malo je teže uspostavit luk pa izgubiš špic igle ali kad se ugradi "bobina"od gorača funkcionira ko orginal.Onda uspostavljaš luk pritiskom na dugmi moraš pazit da ne takneš iglom matrijal koji variš.
Tema je o cilkularima a oni(mi) o aparatimaneznamo na sta mislis
Daj to malo približi obično puku i da se razjasni kako fino regulirati struju luka na REL-u koji je grubu odjelu ?Spojiš 4diode u grec ali za obojene metale mjenjaš polaritet .Na TIGu domaće izrade malo je teže uspostavit luk pa izgubiš špic igle ali kad se ugradi "bobina"od gorača funkcionira ko orginal.Onda uspostavljaš luk pritiskom na dugmi moraš pazit da ne takneš iglom matrijal koji variš.
Visoki napon praznog hoda i prigušnica velikog induktiviteta prije ispravljača. Za finu regulaciju struje bolji su aparati s magnetskim shuntom, nego ovi s preklopkama....
Daj to malo približi obično puku i da se razjasni kako fino regulirati struju luka na REL-u koji je grubu odjelu ?
Pa ima još trgovaca, nisu oni jedini. Tebi je Slo bliže, i tam potraži WTL. Rekoše mi serviseri Froniusa, da je WTL strašna mašina.jel ti to hočeš reći da je bolje metnuti put pod noge pa u sigmat
pa smeta jedino ako je toliko guma istrosena da vec pila struze po kotacu onda ce ti je brzo zatupit,al ak ne onda mozes tak tjerat jos neko vrijeme,a i nije problem naljepit novu gumu gore,samo gledaj da je bar 3mm debljine i da je malo tvrdja,neki banzeki cak imaju original pluto gore naljepljeno,al mi se guma cini kvalitetnije rjesenje! to kupi cim prije da ti neko drugi ne ode s njim!otvor je dovoljno velik da moze proci i veci promjer, jedino na donjem kotacu je guma istrosena, ne potpuno ali ja dobro potrosena, dali to smeta i moze li se obnoviti, ili ici bez toga, bansek je na elektro pogon, mja bih ga napravio da moze kombinovano traktor i elektro, kotaci su ogromni.
vjerojatno si u pravu,zato sam i rekao da mi se vise dopada guma...al ja sam mu govorio za stolarske banzeke koji se koriste uglavnom za suho drvo,fosle,ivericu...artyman:Pluto ma kotačima , može ako režeš suha drva ali kad krenu sirova :madmana:
nemožeš očistiti koliko se lijepi na točak i testeru . Ja na točkovima nemam ništa a protiv ljepljenja i stišavanja buke koristim vodu (pustim da polako kaplje po točku i nema problema ..........
vjerojatno si u pravu,zato sam i rekao da mi se vise dopada guma...al ja sam mu govorio za stolarske banzeke koji se koriste uglavnom za suho drvo,fosle,ivericu...artyman:
da,da al posto sam govorio o stolarskim banzekima i original tvornicki ljepljenom plutu na kotacima ipak nisam nista krivo rekao! to sto ce ga on koristit za rezanje ogrijevnog drva a ne za stolariju to je vec druga prica ,ja sam samo naveo da ima i toga... :finga:Upravu si ti,
ali je čovjek pitao dali može s tim bancekom rezati ogrijevno drvo:finga:
moze li ogrjveno drvo rezati
može rezat ogrjevno drvo, imao sam takav banzek s gusenim kotačima i pluto na njima, je da se pluto istroši na nekih 200m drva ali je puno ugodnije uhu kad rezes a 1m2 pluta je bio oko 200-250kn to sam imao za dva puta nalijepit na kotače