• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cirkular za traktor

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,193
Istini za volju, ko još doma krajči daske ili pili grede? Ak treba, onda se more poslužiti na način kak sam gore skiciral.

Većini treba za piliti ogrjevno drvo i to je uglavnom to, a za takvu namjenu je ovakav praktičniji, jer ne smeta kotač traktora za bacanje drva u desno.
Jedino kaj zasere traktor piljevinom.

Meni je veće pitanje zakaj cirkular ne pogoniti elektromotorom, jer pongon traktorom je preskup?
 

4340

Dobro znana faca
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
422
Za kolko bude njemu trebalo krajcati daske ima na elektro motor doma kod mene,a za drva pilit ovo je puno praktičnije. Reduktor više nije reduktor, okrenuli smo ga i unutra presložili da je multiplikator. Uglavnom izračunat je da zetor može pilit na normalni kardan (540) na kakvih 1200 okretaja motora.
 

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,601
@ZJ meni konkretno ne odgovara na elektromotor jer bi moral vleci dugi kabel. Ovak dovlecem cirkular kam hocem i pilim... a to kaj ja nafte potrosim za sebe je zanemarivo da bi mi se isplatilo sad kupovat elektromotor.
nznm ni kak se.krecu cijene ali koliko bi me kostal motor? Imam pilu 650 na cirkularu.
Ja imam onaj drugi polozaj pile ali mi ne smeta za bacanje drva jer ne bacam u desno, vec desno iza sebe, i cist mi je ok olozaj tak. A cak sam i paral neke grede s njim....
 

Najnoviji postovi

Na vrh